Afbeelding
Mons Fotografie

Chickslovefood smaakt naar meer

Mensen

BAARN Waar een studententijd van twee slimme meiden al niet goed voor is. Nina de Bruijn en Elise Gruppen kwamen elkaar pakweg tien jaar geleden tegen op de Rotterdamse Universiteit. Ze deelden elkaars lief en leed en kwamen tot de ontdekking dat ze allebei een passie hadden voor lekker eten. Vervolgens starten ze in 2010 met succes een foodblog: Chickslovefood. Nina: ,,Gewoon omdat we chicks zijn die van food houden en omdat we het leuk vinden recepten en eetinspiratie te delen.”

Wat begon met het speels delen van recepten, ervaringen en ideeën op foodgebied liep al snel ‘uit de hand’. Terwijl het ze in eerste instantie niet te doen was om er zakelijk een slaatje uit te slaan. Integendeel, ze vonden het gewoon leuk hun gezamenlijke liefde en passie met vriendinnen en hun moeders te delen. Toch liep dit al snel anders.

SALESBUREAU De manier van presenteren en online delen sprak vele lezeressen zo aan dat ze steeds meer vragen kregen. Het platform rees als het ware de pan uit. Nina: ,,Inmiddels werken we samen met een redactie van tien leuke meiden op ons kantoor in Leiderdorp, waar we dagelijks koken, fotograferen, video’s opnemen, commerciële campagnes bedenken en boeken verzenden. Want ja, we hebben ook ons eigen salesbureau en eigen uitgeverij uit de grond gestampt. Kortom, daar zijn we maar wat druk mee. Erg leuk natuurlijk.”

FANS Ondertussen blijft Chickslovefood groeien. Online begroeten beide oprichtsters en hun team inmiddels meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers die het blog bezoeken. Bovendien heeft Chickslovefood ook honderdduizenden volgers op alle sociale mediakanalen.

WEINIG INGREDIËNTEN Wat is jullie kracht? Elise: ,,Iedere dag vind je hier minimaal een nieuw, makkelijk en vooral lekker recept dat je in een handomdraai maakt. Sterker, je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Onze visie is dat veel mensen tegenwoordig weinig tijd willen besteden aan koken, maar gezond eten wel belangrijk vinden. Daar spelen wij op in door de recepten goed uit te kienen en ze vast te leggen.” 

Dat heeft inmiddels geresulteerd in acht kookboeken van Chickslovefood. ,,Stuk voor stuk bestsellers, bommetjevol lekkere, toegankelijke recepten met hooguit een paar ingrediënten m de vingers bij af te likken. En dat weten de fans te waarderen.”

THUISWERKEN Nina: ,,Wat ons opvalt is dat de interesse in onze recepten verder groet omdat steeds meer mensen vanwege corona thuiswerken en daarmee ook vaker meer thuis eten. Dat willen ze snel doen met weinig recepten, maar toch verantwoord.”

OVENBIJBEL Een van de eyecatchers van Chicksovefood is de publicatie en lancering onlangs van de Ovenbijbel, boordevol makkelijke ovengerechten. Van aardappelgratin tot de zalm-spinazierol. Om de Ovenbijbel feestelijk onder de aandacht te brengen betaal je nu bij de bestelling geen verzendkosten.

Heb jij ook trek in makkelijke recepten met weinig ingrediënten? Surf snel op de website of word Chickslovefood Member. Als Member sla je voortaan al je favoriete recepten op in je eigen account. Ook ontvang je dan direct het nieuwste digitale kookboek ‘Gezond Avondeten’ cadeau. 

VOORDELEN Nina: ,,Als Member geniet je van meer voordelen. Van wekelijkse bonusrecepten, kortingscodes, meedenken over nieuwe boeken en producten. Je krijgt het laatste nieuws en de handigste kooktips in je mailbox. Wist je dat je trouwens ook Meal Plan abonnementen kan afsluiten? Dan krijg je, afhankelijk van de abonnementskeuze, een periode lang iedere vrijdag een plan in je inbox met recepten voor avondmaaltijd, recepten voor tussendoortjes of baksels, vega vervangtips bij vlees en vis, een boodschappenlijst voor de recepten en andere tips voor ontbijtjes en lunches.’’

Meer informatie via de website www.chickslovefood.com.

door Feike Klomp

advertentie
advertentie