Afbeelding
Pixabay

800 euro energietoeslag om de rekening beter te kunnen betalen

5 december 2023 om 11:00 Maatschappelijk

BAARN Net als in 2022 komt het Rijk met een eenmalige energietoeslag voor inwoners met een lager inkomen. De toeslag is bedoeld om de energierekening makkelijker te kunnen betalen. De gemeente Baarn stelt de toeslag beschikbaar voor inwoners met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm.

Inwoners die de toeslag in 2022 ontvangen hebben en inwoners die een periodieke uitkering ontvangen via Uitvoeringsorganisatie Baarn, Bunschoten en Soest (BBS) ontvangen hierover automatisch bericht van de BBS en ontvangen de toeslag automatisch. Voor andere inwoners geldt dat zij deze vanaf 1 december kunnen aanvragen via uitvoeringsorganisatie BBS. 

Aanvragen moeten vóór 30 juni 2024 ingediend worden via het formulier op de website  van de BBS, www.bbsuo.nl. De BBS kijkt dan of de aanvrager aan de voorwaarden voldoet en betaalt de toeslag uit.

VOORWAARDEN

Inwoners van de gemeente Baarn hebben recht op de energietoeslag als zij: 21 jaar of ouder zijn; een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning hebben; een laag inkomen hebben en niet meer verdienen dan de hieronder genoemde bedragen (dit zijn de bedragen tot 130 procent van de bijstandsnorm in 2023, exclusief vakantiegeld.

Vanaf 21 jaar tot AOW-leeftijd: alleenstaand: € 1.502, samenwonend/getrouwd: € 2.146. Vanaf AOW-leeftijd: Alleenstaand: € 1.676, samenwonend/getrouwd: € 2.276.

STUDENTEN

Voor studenten is er een aparte regeling. Zij krijgen een eenmalige tegemoetkoming van € 400,- via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dat geldt voor studenten met een uitwonende basisbeurs en een aanvullende beurs, én voor studenten die langer studeren en eerder een aanvullende beurs kregen. DUO betaalt de tegemoetkoming vanaf januari 2024 automatisch uit aan de studenten die er recht op hebben.

Inwoners die geldzorgen hebben kunnen altijd terecht bij welzijnsorganisatie Pit Baarn via telefoonnummer (035) 303 78 88.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie