Juliëtte en Philippine waren deze week druk met feesttassen inpakken.
Juliëtte en Philippine waren deze week druk met feesttassen inpakken. Maranke Pater/Baarnsche Courant

Duizenden euro’s voor de Sintactie

17 november 2023 om 12:00 Maatschappelijk Sinterklaas in Baarn

BAARN De Baarn Buurt Mee-actie ‘Pakjesavond voor ieder kind’ van kinderburgemeester Philippine heeft een bedrag van 4500 euro opgebracht. Middenstanders hebben daarnaast nog eens 3421,25 euro aan producten gedoneerd voor de Sinterklaasfeesttas voor Baarnse gezinnen waarvoor Pakjesavond vieren niet zo vanzelfsprekend is. 


door Maranke Pater

Limonadeflessen, dozen vol chocolademelk, kruidnoten met en zonder chocola, schuimpjes, banketstaven en chocoladeletters: kinderburgemeester Philippine pakte met haar onofficiële loco-kinderburgemeester Juliëtte van der Lugt 38 feesttassen in. Philippine: ,,Er zit nog een voucher bij voor cadeautjes van de speelgoedwinkel.” Ze is ‘heel blij’ dat inwoners van Baarn zoveel hebben gegeven aan de actie. ,,Er waren mensen bij die wel honderd euro of meer hebben gedoneerd.” De gemeente bepaalde welke minderbedeelde gezinnen in aanmerking kwamen. ,,Het is moeilijk om te bepalen welke mensen er wel of niet genoeg geld hebben om cadeautjes te kopen. Gelukkig kon de gemeente wel een lijst maken.” Voor veel arme gezinnen is de drempel om zich op te geven ook groot. Hierdoor bleef er nog een bedrag van 1600 euro over wat Philippine aan de stichting Happy Kids-Happy People heeft gedoneerd. ,,Hierdoor krijgen rond de tweehonderd gezinnen die door deze stichting worden geholpen ook wat lekkers met Sinterklaas.” 

De actie was voor Philippine de eerste zelfbedachte actie vanuit haar rol als kinderburgemeester. ,,Ik vond het heel leuk om te doen. Op mijn rapporten van groep 1 tot en met 5 staat dat ik graag de baas speel. Ik vind het fijn om de stem van de kinderen in Baarn te zijn en ik wil dingen veranderen als de kinderen in Baarn dat willen. Daarom hoop ik dat ze hun ideeën ook aan mij doorgeven.”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie