Quirine, Jamie-Dee (boven), Anouk, Isis, Mara, Vivienne, Susanne, Nathalie met de cheque met het tussenbedrag na de benefietvoorstelling.
Quirine, Jamie-Dee (boven), Anouk, Isis, Mara, Vivienne, Susanne, Nathalie met de cheque met het tussenbedrag na de benefietvoorstelling. Danscompagnie Eemnes

Danscompagnie Eemnes haalt ruim 9.000 euro op voor KWF

Maatschappelijk

BAARN Zeven dansers van Danscompagnie Eemnes hebben samen € 9.158,13 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Dit deden zij onder andere via de kaartverkoop van hun benefietvoorstelling ADEM. Uitgesteld door de vele lockdowns vond deze voorstelling  zondag 15 mei eindelijk plaats in Theater de Speeldoos in Baarn.

Na afloop maakten de dansers bekend ruim € 8.000,- te hebben opgehaald, maar wisten dit bedrag in een week tijd nog eens te verhogen met bijna duizend euro extra aan donaties. ,,Het is echt waanzinnig dat we zoveel hebben opgehaald”, aldus Jamie-Dee van den Oudenrijn, oprichter en dansdocent van Danscompagnie Eemnes. 

Onder haar leiding zijn de zeven dansers eind 2019 aan de slag gegaan met het maken van deze bijzondere dansvoorstelling. Het moest een dansvoorstelling worden zoals de grote, professionele dansgezelschappen dat maken. ,,Creatief gezien is dit stuk zo anders dan wat ik eerder heb gedanst,” vertelt danseres Anouk van der Pas. ,,Het is abstracter en dat maakte het spannender om te doen.”

KWF Het idee voor de benefietvoorstelling ADEM ontstond na een brainstormsessie met danseres Quirine Erftemeijer. Zij en haar zusje Vivienne verloren hun moeder aan kanker. Quirine wilde daarom graag iets doen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. ,,ADEM is een bedankje voor mijn moeder die het prachtig vond om mij en Vivienne te zien dansen. Ze was er altijd!” Helaas gooiden de coronamaatregelen roet in het eten en duurde het ruim twee jaar voordat de voorstelling eindelijk getoond kon worden. Dat gaf veel zorgen en frustratie, maar tegelijkertijd gaf het ook meer tijd om het dansstuk te blijven ontwikkelen en meer geld op te halen voor het KWF.

KANKER Volgens KWF Kankerbestrijding krijgt 1 op de 3 mensen ooit kanker. ,,Iedereen kent wel iemand die getroffen is door kanker, waardoor mensen zich al snel betrokken voelden bij ons doel”, legt Jamie-Dee uit. “Ook de lokale ondernemers wilden ons graag steunen waardoor productiekosten gedrukt konden worden. Zo stelde De Speeldoos de theaterzaal kosteloos beschikbaar, verzorgde VDO Advertising al ons promotiemateriaal en zette OBS De Zuidwend in Eemnes de leerlingen in actie. Dankzij al deze lieve mensen hebben we ruim € 9.000,- opgehaald.” 

Dit bedrag zal ter beschikking gesteld worden voor onderzoek naar immunotherapie, een therapievorm waarbij het lichaamseigen afweersysteem wordt gestimuleerd om kankercellen op te sporen en te vernietigen.

TROTS Vol trots kijkt Jamie-Dee terug op de voorstelling: ,,ADEM werd met veel enthousiasme ontvangen door het publiek. Mensen waren echt ontroerd en hebben vol bewondering naar deze prachtige danseressen zitten kijken. Het uur vloog zo voorbij. Eigenlijk zonde dat het dan maar voor één keer is.” Ook de dansers zijn super trots op hun prestatie. Als de kans zich voordoet zouden zij ADEM nog wel vaker willen opvoeren in het theater. Maar nu eerst nagenieten van deze intensieve periode en de prachtige prestatie die zij samen hebben neergezet.

advertentie