Afbeelding
Zonnegilde

Jan Nijhof in de Mol’s Hoop

6 maart 2021 om 14:32 Maatschappelijk

BAARN Vanaf woensdag 24 maart is Johnny de Mol op SBS6 te zien met een gloednieuw programma: De Mol’s Hoop. In deze feelgood productie koppelt De Mol succesvolle ondernemers aan gezinnen met financiële en andere problemen. Kunnen de ondernemers in tien weken tijd de situatie van de gezinnen verbeteren? Een van de ondernemers is Baarnaar Jan Nijhof, die als mentor van een gezin optreedt. In welke van de zes uitzendingen Jan Nijhof te zien is, is nog niet bekend.


Het zou natuurlijk makkelijk zijn om de gezinnen gewoon een zak geld te geven en het ze verder uit te laten zoeken, maar dat is niet wat er gebeurt in De Mol’s Hoop. Jan Nijhof en de andere ondernemers zullen wekenlang als een soort mentor voor de familie fungeren. Ze staan het gezin met raad en daad bij en in zes inspirerende afleveringen wordt duidelijk hoe kwetsbaar het leven kan zijn en hoeveel mensen voor elkaar kunnen betekenen - ook als die elkaar nog nooit hebben ontmoet.
Door de kennis, ervaring en het uitgebreide professionele netwerk van de ondernemers kunnen ze alles op alles zetten om de gezinnen uit de problemen te helpen. Hun situatie lijkt door een lange periode van tegenslagen uitzichtloos, maar de ondernemers zorgen voor licht aan het eind van de tunnel. Zorgbehoevenden krijgen zorg, werklozen krijgen werk en een gezin dat anders op straat komt te staan, wordt aan een huis geholpen. Ook schuldverlichting, relatietherapie en opleiding voor de kinderen is mogelijk. De deelname aan het programma sprak Baarnaar Nijhof van het gelijknamige woonwarenhuis bijzonder aan.

Aan de hand van het op te stellen profiel wordt gepoogd het probleemgezin op de rit te krijgen en de problemen op te lossen. John de Mol jr. is presentator van Mol’s Hoop. De Mol hoopt iets voor de gezinnen met pech te kunnen betekenen, zodat ze weer een goede toekomst krijgen.

,,Het kan je zomaar gebeuren: van de ene dag op de andere in armoede belanden. Door ziekte, een ongeval, een ruzie, een trauma uit het verleden, het domweg maken van verkeerde keuzes…”, zegt de 42-jarige presentator. Het nieuwe programma De Mol’s Hoop is vanaf woensdag 24 maart wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van De Mol’s Hoop terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.


Door Martin Hoogendoorn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie