Gemeente vindt oplossing voor afvalsituatie in centrum Baarn

23 aug 2020, 07:43 Maatschappelijk
Hans Veltmeijer
Uitpuilende afvalbakken in de Laanstraat.
Uitpuilende afvalbakken in de Laanstraat.

BAARN De gemeente Baarn heeft een eigen onderzoek naar de afvalsituatie in het centrum afgerond. Een extra ronde afvalbakken legen op zaterdag, ook in de Pekingtuin, moet soelaas bieden.

Naar aanleiding van een aanhoudende stroom klachten van winkeliers en inwoners en publicaties in de pers, startte Baarn het onderzoek naar de afvalsituatie in het winkelcentrum. Daarbij zou ook de stank op het parkeerterrein achter de Laanstraat (Laanplein) worden meegenomen.

EERSTE STAP Een woordvoerster van de gemeente meldt nu dat het onderzoek is afgesloten en er is besloten voorlopig vaker de afvalbakken te legen. Op zaterdag wordt er sinds 23 mei al een extra ronde gedaan in het winkelcentrum, en dat heeft volgens de gemeente effect.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.