Afbeelding
eigen foto CDA Baarn

CDA-ers in het Rode Dorp

3 juni 2023 om 13:15 Lokaal Deel je nieuws

Soms, als er geen actueel politiek thema speelt waar de fractieleden van het CDA ter plekke willen kijken en belanghebbenden willen spreken, dan fietsen zij naar een Baarnse wijk om daar hun licht op te steken. Dit keer was het Rode Dorp uitgekozen. Hier volgt een korte impressie. 

Als het aantal mensen dat zich meldt voor een praatje met de mensen van het CDA tijdens de maandelijkse fietsronde een indicatie is voor de (on-)tevredenheid in de buurt, dan gaat het met het Rode Dorp heel goed. Vriendelijk groetend kwamen buurtbewoners voorbij, maar animo voor het delen van zorgen en wensen was er weinig. Een buurtbewoner wist te vertellen dat het sentiment “ze doen er toch niets mee” ook wel een rol speelt. Dat is jammer. Politiek is geen kauwgumballen-automaat (je doet er een muntje in en er verschijnt direct een kauwgumbal), maar voor de dorpspolitici is het belangrijk te weten wat er speelt, liefst uit eerste hand. En waar mogelijk gaan ze er dan mee aan de slag.

Toch waren er een paar interessante geluiden en eigen observaties. Het is kennelijk aangenaam wonen in het Rode Dorp. Het dominante thema dat op dit moment in de buurt leeft, is de renovatie die door woningcorporatie Omthuis uitgevoerd wordt. ‘Wanneer zijn wij aan de beurt?’, ‘wat gaan ze nu wel of niet aan ons huis doen?’, ‘komt die opslag van materialen dan ook bij mij voor de deur?’. Maar ook: ‘wanneer gaat bij ons de straat open voor riool, gas, etc.?’, ‘gaat dat dan in één keer?’. Parkeren in de buurt blijkt vooral een probleem als mensen zich niet aan de basis-parkeerregels houden. 

Ook in het Rode Dorp, net als in bijvoorbeeld de Schilderswijk, hebben huishoudens af en toe ‘bezoek’ van ratten. Een hardnekkig en terugkerend probleem. Voor de mensen van het CDA reden om hier eens navraag over te doen bij de gemeente, of via de gemeente bij de RMN (reinigingsbedrijf) en/of de RUD (verantwoordelijk voor een veilige en schone leefomgeving). Als veel mensen hier lang of vaak last van hebben, wordt het tijd dat dit onderwerp een plekje op de politieke agenda krijgt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie