Zeeverkenners en waterwelpen sneeuw en ijspret
Zeeverkenners en waterwelpen sneeuw en ijspret Leiding MKWJ

Waterscouting in bijzondere tijden

18 februari 2021 om 13:56 Lokaal Deel je nieuws

Hoe gaat het met scouting MKWJ?

Net als de scholen mochten ook de waterscouts vanaf half december niet meer fysiek bij elkaar komen. Dat is niet altijd even makkelijk: hoe ga je ervoor zorgen dat  iedereen contact met elkaar kan houden en leuke dingen met de groep kan blijven doen? Een oplossing daarvoor is online afspreken! De zeeverkenners (11-16 jaar) hebben dan ook diverse online opkomsten gehad. Zo is er een online escaperoom georganiseerd, zijn er raadsels opgelost en is er zeiltheorie gegeven. De waterwelpen (7-11 jaar) hebben het anders aangepakt: zij hebben van de leiding de opdracht gekregen om te gaan werken aan een insigne. Een insigne is een waarderingsteken voor allerlei opdrachten die je uitgevoerd hebt.

Dit keer werkten de waterwelpen aan het insigne: “Ik “

Dit hield in dat ze na moesten denken over een aantal vragen, zoals ‘wat vind ik leuk om te doen’ en ‘wat wil ik later worden’, maar ook over hoe de waterwelpenspeltak en hun eigen nest(de grote groep -de horde- is ingedeeld in kleine groepjes, nesten.) er op dit moment uitzien. Zo waren de kinderen toch ontspannend met scouting bezig. En als alles goed gedaan is krijgen ze er ook nog een mooi insigne voor om op hun blouse te naaien.

Maar er gaat natuurlijk niets boven iedere zaterdag naar je clubhuis komen en daar samen met je leiding en alle kinderen een leuke spannende opkomst houden. Gelukkig kreeg ook scouting twee weken geleden groen licht om weer op te starten. De zeeverkenners zijn toen meteen gestart! De boten moeten nog onderhouden worden zodat ze in het voorjaar kunnen gaan zeilen, dus er is nog genoeg te doen. Afgelopen zaterdag was het natuurlijk dikke ijspret op het binnenmeertje van het Ocrieteiland. Op de foto zie je de leden bijvoorbeeld curlen, maar er werd ook geschaatst. De waterwelpen zijn afgelopen zaterdag ook weer gestart en hadden op de Dillenburglaan nog ongerepte sneeuw om mee te spelen. Daarnaast hebben ze een communicatiespel gedaan met walkietalkies. Alle leden zijn helemaal blij dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes weer kunnen zien en met elkaar het scoutingspel kunnen spelen. Zou jij dat ook leuk vinden? Meld je dan via onze website www.mkwj.nl aan of mail naar info@mkwj.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie