Afbeelding
ANP Robin Utrecht

Baarnsche Courant pakt uit met Koningsdag

lokaal

BAARN Niet alleen Baarn kleurt zaterdag 27 april extra oranje, maar voor de hele regio zit er een speciaal tintje aan Koningsdag 2019. Koning Willem-Alexander en zijn familie brengen dit jaar een bezoek aan Amersfoort en die stad betrekt buurgemeenten in de feestvreugde. Reden genoeg voor Baarnsche Courant om die dag online extra groot uit te pakken met onder meer een liveblog.

Op 30 augustus werd bekend dat de koninklijke familie Amersfoort gaat aandoen. ,,Al vrij snel werd duidelijk dat Amersfoort de intentie had om de regiogemeenten bij de viering te betrekken. Dat maakte het voor ons extra interessant om onze online-verslaggeving groot op te zetten'', zegt Boy Imminck als projectleider Koningsdag 2019 bij BDUmedia, de uitgever van deze krant.

LIVEBLOG Inmiddels is bekend dat Baarn een team afvaardigt naar Amersfoort. Imminck: ,,Ze gaan per fiets richting de Keistad om daar een regioquiz te spelen voor of wellicht met de koninklijke familie. Vanaf het moment dat het team vertrekt, houden we contact. Zo is het laatste nieuws over het Baarnsche team snel te lezen op baarnschecourant.nl. We starten al vroeg met een liveblog waar alle nieuwtjes in tekst, foto en video te vinden zijn.'' De redactie besteedt uiteraard ook veel aandacht aan de lokale Koningsdag in Baarn.

QUIZ Imminck: ,,Wil je weten wat er in jouw omgeving te doen is op het gebied van Koningsdagactiviteiten? Bezoek dan zeker onze website. We brengen het programma overzichtelijk in kaart.'' De redactie stelde ook een Koningsdagquiz samen, met allerlei vragen over de koninklijke familie. ,,Voor de liefhebbers zitten er een paar lastige lokale vragen in'', verklapt Imminck. Lezers kunnen ook hun beste Koningsdagfoto inzenden, de mooiste foto's krijgen een plekje in de papieren editie.

Volg al het Koningsdagnieuws op zaterdag 27 april vanaf 07.00 uur op baarnschecourant.nl.

advertentie
advertentie