Inwoonster Provincie Utrecht schreef mee aan een verhalenbundel over de Wadden: ‘Paal 15’

lokaal Deel je nieuws

Tijdens een midweek op Ameland schreef Jolanda Pikkaart mee aan de verhalenbundel ‘Paal 15’ vol met verhalen die zich afspelen op de Waddeneilanden. Onder leiding van bestsellerauteur Marelle Boersma werkte Jolanda 5 dagen op Ameland aan haar verhaal.

Jolanda Pikkaart is schrijfcoach en heeft al meerdere boeken op haar naam staan zoals onder andere de ‘Boekplanner – 52 weken focus op je boek’ en het boek ‘Met je smartphone het bos in’. Ook heeft ze al verschillende keren een kort verhaal in een verhalenbundel gepubliceerd.

“Ik vond het een bijzondere ervaring om mijn verhaal te schrijven op Ameland. Door de sfeer van het eiland te proeven, te horen en te ruiken kwamen locaties en mijn personages tot leven. Ik kijk terug op een inspirerende week.”

Contract

Het verhaal van Jolanda speelt zich af op Ameland. Edith gaat naar Ameland voor een schrijfweek. Als ze het beste verhaal schrijft, krijgt ze een contract van een uitgever voor een thriller. Krijgt Edith dat contract waar ze al jaren naar verlangt?...

Goed doel

Afgelopen zaterdag is het eerste exemplaar van ‘Paal 15’ overhandigd aan Ruben Smit, ecoloog en natuurfilmer. In oktober ging zijn film ‘WAD’ in première. De verhalenbundel is gekoppeld aan een goed doel: per verkocht boek gaat er één euro naar de Waddenvereniging.

De Waddenbundel is uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Vanaf 17 november is de Waddenbundel te verkrijgen in elke (online) boekhandel en via www.prachtboeken.nl. ISBN 9789492844378, softcover, € 12.50.

advertentie