De portretten zijn te bekijken in Kasteel Groeneveld.
De portretten zijn te bekijken in Kasteel Groeneveld. RBT Utrechtse Heuvelrug

Expo ‘Voortbouwen op onze wortels’ in Kasteel Groeneveld

24 mei 2023 om 07:05 Kunst

BAARN Vanaf vandaag, woensdag 24 mei, Dag van het Nationaal Park, is in de weekenden een selectie van de portretten te zien in Kasteel Groeneveld. De informele opening van de tentoonstelling was gistermiddag in het bijzijn van fotografe Verena Reinders. 

Zij nam de aanwezigen mee langs de portretten en vertelde over wat haar is opgevallen tijdens haar tocht langs de nationale parken bij het portretteren van de verschillende generaties bezoekers. De tentoonstelling is tot en met half 15 oktober geopend voor publiek. 

Vandaag, woensdag 24 mei, viert jong en oud de Dag van het Nationaal Park. Ter gelegenheid hiervan is een fotoserie gemaakt van zestig portretten. Onder het motto ‘Voortbouwen op onze wortels’ worden de inspirerende verhalen gedeeld van mensen binnen de nationale parken. Een drieluik van portretten onthult hun unieke band met het park. In Kasteel Groeneveld is de fototentoonstelling in het Auditorium te zien.

In de nationale parken zijn drie individuen geportretteerd, elk met hun eigen, unieke verhaal. Zij vertellen over hun diepe band met het nationaal park. De verhalen laten zien hoe de mensen, ongeacht hun leeftijd en achtergrond, de schoonheid en magie van het nationaal park omarmen. Het inspireert om zelf de verbondenheid met de natuur op te zoeken. Bezoekers kunnen zo kennismaken met een natuurliefhebber, een vastberaden ondernemer, een trotse boer en een leergierige Junior Ranger.

Voor meer informatie over de expositie: kasteelgroeneveld.nl

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie