Eén van de opties is het aankleden van het transformatorhuisje met beplanting
Eén van de opties is het aankleden van het transformatorhuisje met beplanting Gemeente Baarn

Inwoners geven mening over uiterlijk transformatorhuisje

11 januari 2021 om 17:35 Kunst

BAARN Inwoners van de gemeente Baarn kunnen van 11 tot en met 29 januari hun voorkeur uitspreken over het uiterlijk van het transformatorhuisje op de Brink in het centrum van Baarn. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het huisje, dat in februari 2020 geplaatst werd, beter in de omgeving te laten passen. Daaruit zijn zes opties gekomen. Via de website baarn.nl/brink kunnen inwoners doorgeven welke optie hun voorkeur heeft. Het resultaat van de stemmen wordt als zwaarwegend advies voorgelegd aan het college.   

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om inwoners van Baarn de gelegenheid te bieden om mee te denken over de manier waarop het transformatorhuisje op de Brink beter kan worden ingepast in de omgeving. Wethouder Hugo Prakke: ,,We zijn als college erg benieuwd naar de mening van Baarnaars. Ik wil daarom ook iedereen oproepen om te stemmen. Op die manier maken we Baarn met elkaar weer een stukje mooier.”

DIGITAAL Inwoners kunnen hun stem digitaal uitbrengen via de website van de gemeente Baarn. Daarnaast zal de gemeente, afhankelijk van de geldende coronamaatregelen, op een aantal dagen in de omgeving van de Brink mensen actief vragen of zij een voorkeur hebben voor één van de zes oplossingen. De exacte data hiervoor worden op een later moment bekend gemaakt. De uitkomsten van het participatietraject worden in februari 2021 in de vorm van een zwaarwegend advies voorgelegd aan het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie