Op zondagmiddag 25 oktober staat Verdi’s heerlijke ‘Rigoletto’ op het programma.
Op zondagmiddag 25 oktober staat Verdi’s heerlijke ‘Rigoletto’ op het programma. Ken Howard

Drie opera reprises in Baarn; Rigoletto, Le Nozze di Figaro en Tosca

26 september 2020 om 07:23 Film

BAARN Hoewel ‘Corona’ klinkt als de titel van een geliefde opera van Puccini of Verdiis het in werkelijkheid een ernstig obstakel voor de theater- en filmwereld, in het bijzonder voor het komende seizoen 2020-2021.

Aangezien er in de Metropolitan gedurende dit jaar zeker geen nieuwe voorstellingen kunnen worden opgevoerd bedient men zich voorlopig van liverecordings van vorige uitvoeringen van diezelfde opera’s. Zo helpen ‘Rigoletto’,‘Le Nozze di Figaro’ en ‘Tosca’ ons in sublieme versies door de eerste maanden van het nieuwe seizoen, in de hoop dat het jaar 2021 weer de mogelijkheden zal geven om ons van rechtstreekse live voorstellingen in de Met te verzekeren.

RIGOLETTO Op zondagmiddag 25 oktober staat Verdi’s heerlijke ‘Rigoletto’ op het programma. Het is een opname van de voorstelling die in februari 2013 in première ging, met mooie rollen voor de stralende sopraan Diana Damrau als Gilda en de hartveroverende tenor Piotr Beczala als de hertog. De rol van Rigoletto wordt gezongen door Željko Lucic. Dirigent Michele Mariotti debuteerde in 2017 met groot succes bij de Nederlandse Opera.

FIGARO Op zondagmiddag 22 november zal Mozarts meesterwerk ‘Le Nozze di Figaro’ klinken onder leiding van de toenmalige eerste dirigent van de Metropolitan James Levine en met solisten Marlis Petersen als Susanna en Peter Mattei als Graaf Almaviva. Cherubino wordt gezongen door Isabel Leonard. Deze voorstelling stamt uit 2014.

TOSCA Op zondagmiddag 20 december is Puccini’s meesterwerk ‘Tosca’ aan de beurt, met hoofdrollen voor Sonya Yoncheva als Tosca en Vittorio Grigolo als Cavaradossi. Emmanuel Villaume heeft de muzikale leiding. Dit is de versie die in 2018 op het programma stond.

Het zal commercieel gezien een nadeel zijn om maximaal 65 stoelen bezette hebben van een theater dat er ruim driehonderd telt. Maar het heeft voor de operaliefhebber wellicht ook een klein voordeel: links, rechts en voor en achter hem heerst rust en gebeurt er niets dat zijn concentratie kan verbreken. In ieder geval zal het een seizoen worden dat de Baarnse operaminnaars niet licht zullen vergeten.

KAARTEN Kaarten voor deze opera’s à € 37,00 zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl/opera. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 38,00. De kaartprijs is inclusief welkomstdrankje, pauzearrangement en synopsis.

Bij deze opera’s worden geen inleidingen verzorgd. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail.

De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Conform het coronaprotocol dienen kaarten van tevoren aangeschaft te zijn; de theaterkassa is op de middag van de voorstellingen niet geopend voor last-minute (anonieme)kaartverkoop.


door Leo Boudewijns

Tosca.
Le Nozze di Figaro.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie