Lathyrustentoonstelling op Hoeve Ravenstein: ‘Prinses onder de bloemen’ hoort hier

1 jul, 19:55 Evenementen Caspar Huurdeman
Burgemeester Mark Röell en Saskia Tupker openden de tentoonstelling.
Burgemeester Mark Röell en Saskia Tupker openden de tentoonstelling.

BAARN De kennis over het kweken van de lathyrus, sterft beetje bij beetje uit. Maar niet op Hoeve Ravenstein. Daar worden ze nog altijd met liefde geplant, verzorgd en geoogst. Liefhebbers kunnen dit weekend extra genieten van de  ’prinses onder de bloemen’, tot en met zondag is er een speciale lathyrus tentoonstelling.


Donderdag werd deze officieel geopend in het bijzijn van onder andere burgemeester Mark Röell. Hij roemde het feit dat de traditie van het kweken van Lathyrus bij Hoeve Ravenstein gewoon wordt voortgezet. De Soester tuinman Henk is daar verantwoordelijk voor, en de Tupkers, de eigenaren van het landgoed, geven hem graag die ruimte. De bloem past namelijk erg goed bij het vorstelijk Baarn. Koningin Juliana had immers een grote voorliefde voor de bloem. Ze werden speciaal voor haar gekweekt in de kwekerij tegenover het paleis. Zij had een heel bijzondere collectie. Henk Regterschot (75), hoofd van de koninklijke hoveniers op Soestdijk, verzorgde die met zijn collega’s.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.