De reekalfjes werden niet gevonden.
De reekalfjes werden niet gevonden.

Vergeefse zoektocht naar jonge reekalfjes

14 juni 2021 om 11:33 Dieren

BAARN Een zoektocht naar reekalfjes in de bossen langs de Hilversumsestraatweg, afgelopen weekeinde, heeft niks opgeleverd.

Vrijdag werd daar een ree doodgereden. Het zou gaan om een zogende geit. Die laat haar reekalfjes achter in het bos om zelf voedsel te gaan zoeken. De dieren kunnen nog niet voor zichzelf zorgen.

UITKAMMEN Vandaar dat mensen van Faunabeheer Midden-Nederland zaterdag het bosgebied kwamen uitkammen in een poging de dieren op te sporen. Nu dat niet is gelukt, zijn ze waarschijnlijk ten dode opgeschreven.

De Faunabeheerders wilden de reekalfjes redden, maar volwassen dieren worden juist afgeschoten om de aanrijdingen met het verkeer tot een minimum te beperken. De Hilversumsestraatweg kent twee zogenoemde hotspots waar het bekend is dat reeën er regelmatig oversteken. Het zijn de plekken waar de weg het smalst is en het bomendek het daglicht weghoudt. Juist de afgelopen weken zijn er weer regelmatig aanrijdingen met wild.

POGING De poging om de reekalfjes te redden, lijkt op de reddingsactie van drie jonge dassen enkele weken geleden. Die werden wel in het Baarnse bos gevonden nadat hun zogende moeder was doodgereden op de Torenlaan. De drie jonge dassen worden verzorgd in de dassenopvang in het Gelderse Beek-Ubbergen. Twee weken geleden werd een tweede das dood gevonden aan de andere kant van het Baarnse bos bij de Amsterdamsestraatweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie