Afbeelding
Pixabay

Gratis coronazelftesten voor inwoners Baarn met bijstandsuitkering

12 januari 2022 om 18:34 Corona Coronavirus

BAARN Inwoners van de gemeente Baarn met een bijstandsuitkering ontvangen deze week een envelop op de deurmat met daarin gratis coronazelftesten. Inwoners kunnen voor de zekerheid gebruikmaken van deze zelftesten als zij ergens naartoe gaan of als zij milde klachten hebben. 

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners met een bijstandsuitkering kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Op deze manier kunnen mensen ook gehoor geven aan de oproep van het kabinet om een zelftest te doen als zij mensen bezoeken of milde klachten hebben.

BBS De verspreiding van de zelftesten wordt gedaan door Uitvoeringsorganisatie BBS. Dit is de organisatie die verantwoordelijk is voor de aanvraag en uitvoering van bijstandsuitkeringen binnen de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest.

ANDERE MINIMA Binnenkort worden de zelftesten ook gratis beschikbaar gesteld voor inwoners die geen bijstandsuitkering ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben.

Daarnaast benadrukt de gemeente dat het laten doen van een coronatest bij de GGD gratis is. Deze testen zijn alleen voor mensen met coronagerelateerde klachten. Een afspraak maken hiervoor kan via de website www.coronatest.nl (met DigiD) of via 0800-1202 (met BSN).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie