Afbeelding

Coronaschade: Baarn blijft garant staan

4 juli 2021 om 15:09 Corona

BAARN Maatschappelijke organisaties in Baarn die vanwege de coronabeperkende maatregelen in grote financiële nood zijn, kunnen nog steeds bij de gemeente subsidie aanvragen. De eerste ronde van deze subsidie had betrekking op kalenderjaar 2020, nu is de subsidieregeling ook opengesteld voor januari-juni 2021.

In de eerste ronde hebben tien organisaties een aanvraag gedaan. Drie van de tien organisaties waren in december 2020 daadwerkelijk in financiële nood en ontvingen subsidie. De andere zeven clubs hadden op dat moment weliswaar schade, maar waren financieel goed in staat om zelf de verliezen op te vangen. Toch sluit de gemeente vanwege de voortdurende lockdown niet uit dat zij en andere organisaties in 2021 alsnog in financiële problemen gekomen zijn. Voor hen is in totaal 130.000 euro beschikbaar. 

Ook organisaties die nog niet eerder subsidie ontvingen van de gemeente komen in aanmerking. De organisaties die subsidie aanvragen moeten aantonen dat zij eind juni 2021 geen of bijna geen financiële middelen hadden en dat dit veroorzaakt werd door de corona-beperkende maatregelen. De tijdelijke subsidieregeling wordt opengesteld van 1 juli tot en met 15 augustus 2021. Bedrijven en organisaties met een winstoogmerk worden uitgesloten van de subsidieregeling. Voor hen heeft de rijksoverheid andere regelingen getroffen.

Wethouder Hugo Prakke: ,,Onze gemeente kent een rijk en gevarieerd aanbod van cultuur, sport, welzijn, recreatie en toerisme. Daar zijn we trots op en dit gevarieerde aanbod willen we behouden. De coronacrisis heeft een grote impact op de totale samenleving. Veel organisaties zijn ernstig beperkt in hun mogelijkheden en daarmee in hun inkomsten. De rijksoverheid heeft aan ons budget beschikbaar gesteld aan om coronasteun te verlenen aan die organisaties. Wij zetten het budget in via de tijdelijke subsidieregeling ‘Behoud maatschappelijke organisaties met coronaschade Baarn januari-juni 2021’.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie