Bridge achter de schermen

10 mrt, 14:12 Corona Jaap van den Broek
Johan Keswiel: ,,Er wordt weinig of niet met elkaar gesproken. Laat staan gelachen."
Johan Keswiel: ,,Er wordt weinig of niet met elkaar gesproken. Laat staan gelachen."

BAARN/SOEST Geen volle zaal in cultureel centrum De Rank, geen gevuld restaurant in Molenschot. Geen tafels en bemenst door bridgers. Zij zijn thuis achter het scherm gekropen om toch hun favoriete denksport te kunnen beoefenen. ,,Ik mis de avonden wel, de sociale contacten en de borrel na afloop.”

Gemiddeld veertig tot vijftig bridgers schuiven achter hun computer of laptop aan om StepBridge te spelen, een online versie van de denksport waarin Nederland zo goed is. Leden van alle vijf clubs kunnen meedoen en er zijn mede dankzij wedstrijdleider Armand Trippaers al honderd sessies geweest, waarin de wedstrijdbridgers noodgedwongen thuisbridgers zijn geworden. Een blik achter de schermen bij Jaap Kaptein (BC Eemland, 72 jaar), Ton Cornelissen (voorzitter BC Schoon Slem, 78) en Johan Keswiel (BC Soest, 72).

Het is saaier dan een normale clubavond, maar zolang corona de kaarten schudt vinden de drie bridgers StepBridge een prima alternatief. ,,Doorgaan zo lang fysiek bridgen niet mogelijk is”, zegt Cornelissen. Volgens Ke..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.