De Baarnse acteur Fred Butter geeft één van de workshops
De Baarnse acteur Fred Butter geeft één van de workshops Roeland de Bruyn

Karakter workshops ‘Theater verbindt!’

Activiteiten

BAARN Het samen maken en spelen van theater verbindt mensen. Toneelgroep Karakter organiseert deze zomer dan ook vier weken lang theaterworkshops om Baarnaars kennis te laten maken met het samen acteren.

ZOMERWORKSHOPS De hele maand juli biedt de vereniging workshops door bekende en/of Baarnse professionals aan. “In de afgelopen tijd zijn we als vereniging gegroeid, met onder meer mensen die graag een plek zoeken om nieuwe mensen te leren kennen. Theater is daar een mooie vorm voor,” vertelt voorzitter Kevin van den Berg. 

“Veel activiteiten liggen in de zomer stil en daarom bieden wij deze workshops aan. Voor iedereen die graag onder de mensen wil zijn, die theater wil maken en bijvoorbeeld niet op vakantie kan of gaat.”

De workshops staan gepland op 5, 12, 19 & 26 juli van 20.00-22.30 uur en worden gegeven in het clubgebouw van de IJsbaanvereniging tegenover De Trits. 

“Deze workshops passen mooi bij het preventieakkoord ‘Positieve Gezondheid Baarn’ waardoor de Gemeente Baarn dit heeft ondersteund en we de workshops gratis kunnen aanbieden. We vragen alleen € 5,00 inschrijfkosten, waar de deelnemers twee drankjes voor krijgen.”

COMEDY- EN TEKENFILM ACTEREN De deelnemers kunnen ervoor kiezen om één avond mee te doen, maar ook meerdere avonden is mogelijk. Iedere dinsdagavond is er een andere theatermaker die de workshops verzorgt. De Baarnse Annelies Herfst (regisseur, theaterdocent) verzorgt 5 juli de workshop ‘comedy-acteren’. Acteur en zanger Fred Butter (Mamma Mia!, Tarzan, GTST) geeft 12 juli de workshop ‘tekenfilm-acteren’, waarin je als acteur snel leert schakelen in verschillende emoties en allerlei verschillende stemmen bij jezelf leert vinden.

BASIS EN IMPROVISATIE Op 19 juli staat ‘toneel in de basis’ gepland door acteur en cabaretier Alfred van den Heuvel (o.a. bekend van ‘Kinderen geen bezwaar’). Tot slot de workshop ‘improvisatie’ door Michiel van Eunen, in Baarn bekend door zijn bedrijf Living Story, maar ook actief als acteur en regisseur. 

Bij (klassiek) toneel werk je vrijwel altijd met een script en een regisseur. Acteurs zijn daardoor soms meer bezig met of ze hun tekst kennen en waar ze moeten staan, dan met acteren. In de workshop Improvisatie leer je een aantal basis ingrediënten van improvisatietheater en ga je vooral lekker spelen, kijken, plezier maken en jezelf en anderen verrassen.

INSCHRIJVEN Deze theaterworkshops zijn bedoeld voor alle Baarnse inwoners van 18 jaar en ouder. Wil je meedoen aan één of meerdere workshops? Schrijf je dan in via workshops@toneelgroepkarakter.nl. Vermeld je naam, datum en contactgegevens.

advertentie
advertentie