CKB voorzitter Yvonne van Bommel en dirigent Anthony Scheffer
CKB voorzitter Yvonne van Bommel en dirigent Anthony Scheffer L. Mulder

Concertkoor Baarn zoomrepetities: iedere keer een grote belevenis!

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Sinds maart 2020 is het Concertkoor Baarn iedere dinsdagavond bijna twee uur aan het zoomen. Toevallig zijn de zoomrepetities op dezelfde avond als premier Rutte’s persconferenties over de Corona-maatregelen. Als je die hebt gemist, krijg je altijd een herkansing want onze voorzitter, Yvonne van Bommel, begint met de hoogtepunten uit die persconferenties, vooral wat ons koor betreft.

Yvonne: "Er werd met geen woord gerept over verenigingen en koren, de avondklok blijft bestaan tot met 15 maart, en zolang als de avondklok er is, zitten wij zeker aan het zoomen vast. Ondanks dat dit beperkingen heeft, denk ik dat we toch kunnen zeggen dat het in de afgelopen weken enorm leuk is gebleken zowel het zingen als het sociale gebeuren.”

Dankzij de energie en creativiteit van dirigent Anthony Scheffer verheugen wij op de dinsdagavonden. En jou zou denken dat wij alles hebben gehad tijdens deze zoomrepetities, toch? Rek- en strekoefeningen, ademhaling- en zangoefeningen, uitspraak vooral van klinkers, zeven nieuwe muziekstukken ingestudeerd, koorleden als dirigenten, het zingen met verschillende opnames, het bijkletsen in de breakout-rooms en de kerstoptreden van onze voorzitter en de dirigent als de hoogtepunt!

Sinds kort mogen wij ook solistische optreden in de breakout-rooms zodat wij een motet in kleine groepjes kunnen repeteren voor een gepland 'virtual choir'. Anthony gaat dan langs de kamers om te horen hoe het gaat. In zekere zin biedt dat ons de zelfverzekerdheid en de kans om te genieten van het proces.

En nu hebben wij, behalve de gewone repetitie, ook 15 minuten voor 'LUISTERTIPS’, het idee van Anthony. Iedere week komt een componist en één van zijn werken aan bod. Vorige week vertelde hij over Antonín Dvorák (1841-1904) en zijn symfonie 'From The New World’. En afgelopen dinsdag ging het om Camille Saint-Saëns (1835 - Algiers,1921) en zijn onbekende werk 'Suite algérienne’. Toevallig is Anthony dit stuk aan het instuderen. "Het is een soort van vierdelige symfonie die Saint-Saëns schreef vanwege zijn liefde voor Algerije waar hij graag op vakantie ging.

Vanaf deze week krijgen koorleden ook de kans om hun favoriete muziek te delen met het koor tijdens de 'Luistertips'. Een koorlid gaat de presentatie doen en Anthony zal zorgen voor de luisterfragmenten. Heel erg interessant en bovendien heel leerzaam!!

advertentie