Waar de bouwkeet staat, komt grond vrij.
Waar de bouwkeet staat, komt grond vrij. Celia de Vree

Buurt wil parkeerhoekje Ericastraat

24 januari 2023 om 08:23 Achtergrond

BAARN In de Ericastraat zijn de 28 nieuwe woningen met eigen parkeerplaatsen bijna klaar. Op het bouwterrein is nog een klein puntje grond vrij. Omwonenden willen dat de gemeente het koopt om de nijpende parkeerdruk te verminderen. ,,Ze mochten het hebben voor één euro maar daar is niets mee gedaan!” 

Aanwonende Janneke Wijchers kreeg lucht van de zaak. Zij hoorde van de voormalig eigenaar van de bouwgrond Herman Jansen op de Haar dat er nog een klein stukje onbebouwde grond over is. Wijchers: ,,Hij heeft ooit dat stukje grond aan de gemeente aangeboden. Die zou het dan kunnen gebruiken als openbare parkeerplek. Ik denk dat er misschien wel tien auto’s zouden kunnen parkeren. Maar hij had van de gemeente nooit meer iets gehoord op zijn voorstel. Terwijl hij het voor één symbolische euro heeft aangeboden. Wat een enorme gemiste kans”, aldus de bevlogen buurtbewoonster. Herman Jansen op de Haar bevestigt dat hij het aanbod heeft gedaan. ,,Ik heb geen plannen met het stukje grond en gun de bewoners extra parkeerruimte. Dat heb ik wethouder Erwin Jansma destijds mondeling meegedeeld.” 

Janneke Wijchers klom in de pen en vroeg wethouder Mark Eijbaard om uitleg. Die reageerde kort met ‘onderstaand verhaal zegt mij niets’. Wijchers: ,,Dat ze niet wisten dat ze dat stukje kunnen kopen, kan zo zijn. Maar nu weten ze het wel. Dus ik wil dat de gemeente contact legt met de eigenaar. Voor de buurt is elke parkeerplaats extra zeer welkom, ze mogen dit aanbod niet laten lopen.” Eijbaard reageerde met ,,er is geen formeel aanbod gedaan dus formeel kunnen we niets met deze wetenschap.” Of hij Jansen op de Haar gaat benaderen, kon hij niet zeggen. ,,We speculeren niet over wat we mogelijk gaan doen maar reageren alleen op hoe de situatie nu is.”

door Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie