Bewoning tegen wens van schenker grond: Oekraïners toch naar Meander

23 sep, 11:00 Achtergrond Caspar Huurdeman
Tijdelijke woonunits voor Oekraïense vluchtelingen bij Meander Medisch Centrum Baarn.
Tijdelijke woonunits voor Oekraïense vluchtelingen bij Meander Medisch Centrum Baarn.

BAARN De gemeente Baarn wacht het kort geding niet af dat de Stichting voor behoud Hertenkamp Maarschalksbos heeft aangespannen tegen de gemeente om te voorkomen dat de units op het terrein van Meander worden bewoond door vluchtelingen uit Oekraïne. De zaak tegen het afgeven van de vergunning voor tijdelijke bewoning dient 7 oktober. ,,Vanwege de urgentie om deze mensen, die nu nog bij Baarnaars in huis zitten, te huisvesten, willen we hen daar zo snel mogelijk naartoe verhuizen. Het risico dat ze op korte termijn weer weg moeten, nemen we op de koop toe”, aldus wethouder Hugo Prakke namens het college. 

Het nieuwe bestuur van Stichting tot behoud Hertenkamp Baarn, Fleur Jaspers en Martha Meerburg-Pasterkamp, zet zich in voor het hele Maarschalksbos en volgt de ontwikkelingen op de voet nu Meander heeft aangegeven haar ziekenhuisactiviteiten in Baarn te willen beëindigen. Het bestuur vermoedt dat de gemeente Baarn wil inzetten op woningbouw, daarbij gesteund door de wetenschap dat de gemeente opnieuw op zoek is naar erfgenamen van Johanna van IJsendijk.

Het is algemeen bekend dat mevrouw Van IJsendijk het Maarschalksbos heeft geschonken aan de inwoners van Baarn onder de voorwaarden dat het altijd voor alle Baarnaars toegankelijk zou blijven en dat het niet zou worden bebouwd. De burgemeester ging destijds akkoord met de voorwaarden. Joha..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.