Problemen Vorstelijk Baarn Express groter dan gedacht: ‘Uit voorzorg hebben we de tram van de weg gehaald’

21 sep, 19:13 Achtergrond Celia de Vree
De tram staat in de remise voor reparatie.
De tram staat in de remise voor reparatie.

BAARN De accuproblemen van de Vorstelijk Baarn Express zijn groter dan men had verwacht. Het toeristische trammetje is uit voorzorg eerder naar de remise gereden om te worden onderzocht. De tram zou nog tot oktober zijn rondjes door Baarn rijden.


,,De accu’s laden wel beter op dan ze deden, maar het probleem is nog niet verholpen”, meldt Martin Dijkman desgevraagd. Dijkman is voorzitter van de Stichting Toerisme Baarn die de Vorstelijk Baarn Express beheert.

De stichting heeft van de leverancier vier nieuwe accu’s gekregen. ,,Daarmee zijn we nu aan het kijken of we het probleem kunnen vinden. De leverancier van de accu’s en de leverancier van de tram werken overigens goed samen met onze technici. We hebben de tram nu van de weg gehaald om de oorzaak van de problemen goed te kunnen achterhalen. En ook om ervoor te zorgen dat we niet meer schade aanrichten door met niet goed functionerende accu’s te gaan rondrijden.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.