Van welvaart naar welzijn, er ontstaat een ander Nederland

21 sep, 07:59 Achtergrond Baarnsche Courant
Hans Schraders met zijn boek 'Er ontstaat een ander Nederland'.
Hans Schraders met zijn boek 'Er ontstaat een ander Nederland'.

BAARN Er ontstaat een ander Nederland. Dat is de titel van een nieuw inspiratieboek voor de bazen van Nederland. Voor de premier, voor de leden van de Tweede en Eerste Kamer, voor de mensen die de grote besluiten nemen. Maar, de wethouders van Baarn doen er ook goed aan om het aandachtig te lezen.

Baarnaar Hans Schraders beschouwt de wereld, is bezorgd maar blijft optimistisch. Hij komt ook met oplossingen. We moeten een draai maken van welvaart naar welzijn. De analyse is niet zo moeilijk. Nederland is goed in pleisters plakken, maar er zitten er te veel en het stucwerk gaat het begeven. Het land slentert van crisis naar crisis, waardoor de echte uitdagingen blijven liggen. Kijk naar de samenhang van de dingen en ga aan de slag met de echte problemen, is de oproep van Schraders. 

GRONDSTOFFEN Om er maar eens twee uit te lichten: de beheersbaarheid van het immigratiebeleid en het verdelen van grondstoffen in de wereld. Schraders: ,,Hou het simpel, communiceer goed met je burgers. Ook in Baarn is energietransitie en..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.