Een parapluplan om kamerbewoning beter te regelen

28 jun, 17:07 Achtergrond Caspar Huurdeman
Afbeelding

BAARN De gemeente komt deze maand met een paraplubestemmingsplan. Dat moet een aantal onduidelijkheden in alle bestemmingsplannen die er nu al liggen, oplossen.


Het belangrijkste is dat het parapluplan zorgt dat het dat het begrip ‘wonen’ wordt gekoppeld aan het begrip ‘woning’. Daardoor is juridisch vastgelegd, dat er in beginsel slechts één huishouden per woning is toegestaan. Een eigenaar die zijn huis voor meerdere huishoudens wil gebruiken, moet dan eerst een vergunning aanvragen. Dat is nu niet altijd het geval. In het paraplubestemmingsplan zijn twee uitzonderingen op deze regel opgenomen. Het plan regelt dat een woning wel bewoond mag worden door maximaal twee personen die geen gezamenlijk huishouden voeren.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.