Chaos rond plan Ericastraat

27 jun, 15:47 Achtergrond Caspar Huurdeman
De laatste loodjes van een stoffige Oosterhei in Baarn. Hier komt project Erica.
De laatste loodjes van een stoffige Oosterhei in Baarn. Hier komt project Erica.

BAARN De kopers van de te bouwen woningen aan de Ericastraat moeten meer gaan betalen dan was afgesproken. Door vertraging in de oplevering van het bouwterrein, voelt de aannemer zich niet meer gebonden aan het contract. De politiek volgt al jaren de ontwikkelingen met argusogen maar kan nauwelijks iets ondernemen. De raad reageert verbolgen op de jongste ontwikkelingen. Bouwbedrijf Kwakkenbos zegt in de Gooi- en Eemlander dat het contract officieel ontbonden is omdat de grond niet binnen negen maanden bouwrijp is gemaakt. Dat betekent dat naast de sloop van het gebouw van Bosch en Keuning er ook bouwwegen zijn aangelegd en elektriciteit en gasleidingen. 28 kopers hebben al in 2021 een koopcontract getekend.

De champagneflessen knalden twee jaar geleden. Baarnse starters konden plots betaalbaar in eigen dorp blijven wonen door een mooi project in de Ericastraat.

Op het terrein van de voormalige drukkerij Bosch en Keuning zouden 28 duurzame, energiezuinige woningen komen voor een, zeker voor Baarn, zeer redelijke prijs. 

De droom veranderde in een nachtmerrie. Het voorlopig dieptepunt is dat de aannemer het bouwcontract heeft opgezegd. Vele kopers dachten dat ze er al een jaar geleden konden gaan wonen. Sommigen hadden al een woning en besloten die snel te verkopen en nog even bij hun ouders te gaan wonen tijdens de bouw om wat geld te sparen. Weer anderen hebben een huis en zitten voorlopig met dubbele kosten van soms wel 1.100 euro per maand.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.