PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

Chaos rond plan Ericastraat

Achtergrond
Foto: Caspar Huurdeman
27 jun. 2022, 15:47
De laatste loodjes van een stoffige Oosterhei in Baarn. Hier komt project Erica.
De laatste loodjes van een stoffige Oosterhei in Baarn. Hier komt project Erica.
BAARN

De kopers van de te bouwen woningen aan de Ericastraat moeten meer gaan betalen dan was afgesproken. Door vertraging in de oplevering van het bouwterrein, voelt de aannemer zich niet meer gebonden aan het contract. De politiek volgt al jaren de ontwikkelingen met argusogen maar kan nauwelijks iets ondernemen. De raad reageert verbolgen op de jongste ontwikkelingen. Bouwbedrijf Kwakkenbos zegt in de Gooi- en Eemlander dat het contract officieel ontbonden is omdat de grond niet binnen negen maanden bouwrijp is gemaakt. Dat betekent dat naast de sloop van het gebouw van Bosch en Keuning er ook bouwwegen zijn aangelegd en elektriciteit en gasleidingen. 28 kopers hebben al in 2021 een koopcontract getekend.

De champagneflessen knalden twee jaar geleden. Baarnse starters konden plots betaalbaar in eigen dorp blijven wonen door een mooi project in de Ericastraat.

Op het terrein van de voormalige drukkerij Bosch en Keuning zouden 28 duurzame, energiezuinige woningen komen voor een, zeker voor Baarn, zeer redelijke prijs. 

Deel dit artikel via:
advertentie