Bussel, de Speeldoos van Oosterhout, is schot in de roos

3 aug 2021, 13:34 Achtergrond
Baarnsche Courant
De Bussel, een gecombineerd theater-bibliotheek in het centrum van het Brabantse Oosterhout.
De Bussel, een gecombineerd theater-bibliotheek in het centrum van het Brabantse Oosterhout.

OOSTERHOUT Nee, het theater De Bussel in Oosterhout is niet verbouwd. Je moet echt van vernieuwbouw spreken. Ze gebruiken in Brabant zelfs dezelfde termen als het gaat om de metamorforse van theater en bibliotheek. De BC nam een kijkje in het complex, ontworpen door Robert Alewijnse.

Youp van ’t Hek is ook in Oosterhout vriend van het theater. Net als in Baarn speelt hij graag in het wat kleinere theater in Brabant bij wijze van try out. Het is niet de enige overeenkomst. Oosterhout en Baarn lijken verbluffend veel op elkaar. 

In 2013 stond er een verouderd theater met in het gebouw ernaast de bibliotheek. Het was crisistijd en de gemeente Oosterhout besloot eens flink te investeren. De zwembaden werden onder handen genomen en er moest e..

De markante trap die ook toegang geeft tot de grote zaal.
De foyer straalt een huiskamersfeer uit.
De centrale entrée van de Bussel.
Een 'ijzeren gordijn' scheidt 's avonds de bibiotheek van het theatergedeelte.
De bibliotheek gebruikt beide etages.
De 'golvende' gevel van de Bussel.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.