Wordcloud 13-2-20
Wordcloud 13-2-20 @hakvh

“Met woningen alleen bouw je geen dorp!”

6 februari 2020 om 20:25 Nieuws Deel je nieuws

Op 13 februari is er een bijeenkomst over de waarde van maatschappelijke initiatieven in Baarn.

Kunsthuis Baarn, Repaircafé, Weggeefwinkel, Kunstenaarsvereniging Luna, Happy Kids, Stichting Baarnse Bomen, Lokaal-O, Frontaalkunst: allemaal clubs die een waardevolle bijdrage leveren aan de Baarnse samenleving en een rijker cultureel leven, meer verbondenheid en plezier. Aan plekken waar mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten en zich verbinden. Aan een levendige lokale democratie en zelfs aan kostenbesparing op allerlei gemeentelijke beleidsterreinen, zoals duurzaamheid en bestrijding van armoede en eenzaamheid.

Geen dorp of stad kan zonder dit soort plekken en initiatieven die veelal vanuit de bewoners ontstaan! Maar als we niets doen, zijn we ze op een gegeven moment kwijt. Want allemaal hebben ze betaalbare ruimtes nodig om te kunnen bloeien. En ze zitten allemaal in tijdelijke ruimtes die uiteindelijk gesloopt worden.

Zoals een van die initiatiefnemers het verwoordde: 'In Baarn nemen we deze initiatieven gewoon voor lief, in plaats van ze te koesteren en moeite te doen om gunstige omstandigheden voor ze te creëren.’

Hoe gaan we hier als Baarnse samenleving mee om? Hoe organiseer je betaalbare huisvesting voor creatieve ontmoetingsplekken, broedplaatsen/vrijplaatsen waar sociaal-maatschappelijke en culturele (bewoners)initiatieven zich kunnen ontwikkelen?

DENK MEE over ruimte voor maatschappelijke en culturele initiatieven in Baarn. Hiervoor is nu te weinig aandacht, daarom is er op 13 februari een dialoogavond met iedereen die er wat aan gelegen is dat Baarn sociaal-cultureel blijft bloeien. Natuurlijk zijn ook onze plaatselijke politici van harte uitgenodigd.

Initiatiefnemer van de bijeenkomst is Lokaal-O. De bijeenkomst wordt begeleid door Joop Hofman van Rode Wouw (www.rodewouw.nl), een van de landelijke voorlopers op het gebied van lokale democratische vernieuwing en nieuwe vormen van co-creatie.

Kom ook, doe en praat mee! We hebben veel creatieve denkers en doeners nodig.

De bijeenkomst is op donderdag 13 februari 2020, 19 uur inloop, 19.30 uur start. Lokaal-O, Plataanlaan 1 t/o de Brandweer. Meer info: info@lokaal-o.nl

Nieuwsgierig naar de ‘maatschappelijke nomaden’?

Luister naar de podcastserie ‘Met woningen alleen bouw je geen dorp’ op website www.lokaal-o.nl en lees de interviewreeks van Christine Schut in de Baarnsche Courant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie