CDA-ers in gesprek met Vuurschenaren
CDA-ers in gesprek met Vuurschenaren eigen foto CDA Baarn

CDA-Baarn-fietsronde op bezoek in Lage Vuursche

8 januari 2022 om 17:57 Lokaal Deel je nieuws

Kou en modderige fietspaden trotserend trokken fractie- en bestuursleden van CDA Baarn voor hun maandelijkse fietsronde dit keer naar de Lage Vuursche. Van inwoners vernemen wat zoal bij hen leeft, waarover men tevreden is en wat noden en wensen zijn. Daar aangekomen werden de CDA-ers al opgewacht door leden van de Contactcommissie Lage Vuursche en van de Stichting Welzijn Lage Vuursche. 

Opvallend: de Vuurschenaren zelf vinden de ophef over de extreme drukte in en rond de Lage Vuursche, waarover in de media het nodige geschreven is, nogal overdreven. “Ach, die drukte is eigenlijk best gezellig, en laten we wel wezen, dat is niet veel vaker dan zo’n 30 à 40 keer per jaar”. Meer zorgen maakt men zich over de georganiseerde activiteiten en bouwsels rond de Lage Vuursche, zoals een toename van activiteiten bij theehuis ’t Hooge Erf en de steeds verder toenemende drukte en verrommeling in ‘de Kuil’. Ook de komst van een tweede theehuis, op de hoek van de Vuursche Steeg en de Embranchementsweg, ligt de inwoners nog steeds zwaar op de maag. Iedereen wil dat er zo veel mogelijk van de natuur genoten kan worden, maar dat leidt weer tot drukte en tot behoefte aan voorzieningen. Het blijft een dilemma.

Van de gemeente zouden de inwoners van de Lage Vuursche graag zien dat er meer en steviger inspanningen gepleegd worden voor het weer open krijgen van het fietspad over Landgoed Pijnenburg. Ook ziet men graag lobbywerk van de gemeente voor het weer laten rijden van bussen door Lage Vuursche in het weekend (lijn 59). Over de plannen voor het opknappen van de openbare ruimte, in het kader van het “Integraal Beheersplan Openbare Ruimte”, zijn de Vuurschenaren erg tevreden. “Er is goed overleg hierover geweest, er is goed naar ons geluisterd.”

Zorgen zijn er over de staat waarin dorpshuis “de Furs” verkeert. De Furs, ook wel het huis van het dorp genoemd, in 1974 geopend door buurvrouw prinses Beatrix, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is toe aan groot onderhoud. De CDA-ers zegden toe dit onderwerp mee te nemen naar de Baarnse gemeentepolitiek, maar vroegen ook aan de Vuurschenaren om zelf met elkaar om de tafel te gaan zitten en met een concreet plan te komen. Tot slot een mooi nieuwtje: na de zorgelijke berichten over het uitblijven van kandidaten voor de Contactcommissie Lage Vuursche blijken zich nu verschillende nieuwe kandidaten gemeld te hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie