Wordt heel Baarn nu eindelijk eens 30km??

2 december 2021 om 12:43 Lokaal Deel je nieuws

Baarn doet al decennia lang of haar neus bloedt als het om verkeer gaat. Pas het laatste jaar zie je ”voorzichtigjes aan” een bordje 30 staan. Voor het kruispunt Torenlaan/Javalaan staat het bord 30km. Dat is heel wat voor Baarn. Maar waarom niet 30km over de hele Torenlaan? Dat durft Baarn niet! Dat gaat ze te ver zeg ik u. En..aan de Soester kant staat dit bord maar aan de Hilversumse kant...staat het niet? 

De tegenstelling met onze buurgemeenten Eemnes, Laren en Blaricum kan niet groter zijn als het om verkeer gaat. Heel Eemnes is 30km. Overal bordjes als “Eemnes is te mooi om er snel doorheen te rijden”, overal obstakels, twee zebrapaden bewaakt door verkeerslichten. Het is duidelijk: hier ben je niet welkom als hardrijder. Laren hetzelfde. Je kunt er eenvoudigweg niet hard rijden. Hier staat een groot bord: “Laren is niet een racebaan.” 

Baarn is wel een racebaan. En het wachten is op zwaardere ongelukken dan die van afgelopen weken. Iedere bewoner aan de rechte lanen van Baarn -Chopinlaan, Heemstralaan, Eemnesserweg enz.- weet wat de praktijk is van alledag, iedere avond en iedere nacht. Om kort te gaan: onze wegen worden gebruikt als provinciale wegen waar doodleuk 80km en harder gereden wordt. ‘s-morgens vroeg, ‘s-avonds laat en ‘s-nachts zijn er mysterieuze bolides die met 100-140 door Baarn rijden. Wie weet zijn dit belangrijke mensen? 

Wist u dat de overlast die het Baarns verkeer veroorzaakt door lawaai, vervuiling, de schrik en angst door hardrijdende auto’s, een belangrijke oorzaak is van mentale ziektebeelden? U hebt hiervoor belangrijke rapporten als van Swiss Re Research Institute aan uw zijde. 

Als u om 18 uur diep in de bossen van Baarn wandelt...hoor maar eens het enorme lawaai van verkeer dat de rust keihard verstoort. Maar dit gaat boven de pet van Baarnse bestuurders. Dus ik stop maar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie