Blij met de nieuwe fiets van Stichting Leergeld
Blij met de nieuwe fiets van Stichting Leergeld Stichting Leergeld

Nieuwe fietsen voor kinderen in Soest en Baarn

27 augustus 2021 om 20:08 Lokaal Deel je nieuws

SOEST/BAARN- Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Door gebrek aan geld is het in steeds meer gezinnen niet mogelijk om kinderen te laten meedoen bij een vereniging, sportclub of muziekles.
Stichting Leergeld Soest-Baarn wil kinderen uit Soest, Soesterberg, Baarn, Eembrugge en Lage Vuursche wél mee laten doen op school, met sport, muziek of andere kunstzinnige vorming. Onlangs heeft de stichting fietsen geschonken.

Doordat Stichting Leergeld het lidmaatschap van een vereniging of sportclub of deelname aan muziekles betaalt, krijgen kinderen meer kans om sociale contacten (buiten school) te maken, om te leren winnen en verliezen en om teamgeest en andere belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Door een deelname aan schoolactiviteiten kunnen kinderen gewoon meedoen met hun klasgenoten.

Veel kinderen uit Soest en Baarn hebben onlangs een nieuwe fiets gekregen! Dit jaar heeft Leergeld Soest-Baarn meer dan vijftig fietsen mogen toekennen. Zodat de kinderen (net als hun leeftijdgenootjes) gewoon naar school en naar het sportveld kunnen fietsen.

Leergeld Soest-Baarn werkt samen met Profile Smeeing en de Fietsenshop.

Leergeld Soest-Baarn kiest bewust voor een gloednieuwe fiets. De kinderen zijn hier supertrots op en blij mee!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie