Groepsfoto van een deel van ons team na afloop van de graduatie
Groepsfoto van een deel van ons team na afloop van de graduatie Isabel Beirigo

EERSTE ZWARTE BANDER BIJ MD FIGHT ACADEMY

22 juli 2021 om 22:35 Sport Deel je nieuws

Zondag 18 juli jl. had MD Fight Academy na lange tijd weer een graduatie training. Tijdens zo’n training worden strepen en banden uitgereikt die de vorderingen van de jiujiteiro of jiujitsuka, zoals een beoefenaar van Braziliaans jiu jitsu heet, aangeven. Een belangrijk moment, niet alleen voor de jiujitsuka, maar ook voor de trainers. Maar het meest belangrijke is de teambuilding en samen als groep mooie sportherinneringen maken. 

Tijdens de graduatie worden de jiujitsuka’s die voor een band opgaan, getest. Niet op techniek, want tijdens de lessen is dan allang vastgesteld dat het benodigde niveau er is, maar op doorzettingsvermogen. Afhankelijk van de nieuwe kleur band wordt een groot aantal wedstrijdjes gedaan. Dat is pittig, maar onze nieuwe gekleurde banders volbrachten deze test met glans. 

Het bijzondere was dat bij deze graduatie voor de eerste keer een zwarte band werd uitgereikt. Na ruim 12 jaar trainen was het Kamal, de trainer van onze locatie in Soest, die de zeer verdiende black belt in ontvangst mocht nemen van Marc, zijn professor. Kamal: ‘De zwarte band was lang mijn einddoel, maar is eigenlijk eerder een nieuw begin’. 

Daarnaast werden nog een aantal banden en strepen uitgereikt. Bij de jeugd kregen, Quinten, Tygo, Thijs en Stijn hun oranje band en sloegen daarbij de gele band over. Bij de volwassenen werd er nog een paarse band uitgereikt aan onze jeugdtrainer Dennis en blauwe band aan Sean. Bij de overige jiujiteiros werden er nieuwe strepen, vergelijkbaar met slippen bij judo, op de band bijgeplakt op weg naar een gekleurde band als teken van hun inzet tijden trainingen en wedstrijden. 

MD Fight Academy en haar trainers feliciteren alle jiujitsuka’s met hun nieuwe banden of strepen!

MD Fight Academy traint Braziliaans jiu jitsu voor kinderen en volwassen in Hilversum, Baarn en Soest. Meer informatie: www.mdfa.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie