Marc Mascini neemt (en mist) strafbal
Marc Mascini neemt (en mist) strafbal Andre van der Padt

BMHV Vet L-B verliest nipt van Jong Heren 1

5 juli 2021 om 19:10 Sport Deel je nieuws

Na de eclatante overwinning van Vet L-B (L staat voor 50-plus) op zowel Vet L-A als op Dames 1 voor de laddercompetitie, stond nu op het hockeyveld afgelopen zondag de uitdaging Vet L-B tegen Jong Heren 1 op het programma. Jong Heren 1 staat tweede op de ladder en Vet L-B derde. Jong Heren 1 was gewaarschuwd na de winst van Vet L-B op Dames 1, en daarom, gedreven door angstzweet, had Jong Heren 1 drie (3) spelers van Heren 1 opgeroepen om met hen mee te spelen. Want verliezen van Veteranen wilde Jong Heren 1 absoluut niet.

Vet L-B had één dispensatiespeler mee, Chiel Jansen van Heren 1. In de voorbespreking nam aanvoerder Raymond Mutsaers de speltactiek dan ook uitgebreid door (alle ballen op Chiel). Vervolgens gaf de aanvoerder aan dat we meer in de pivot moesten spelen. Nu was Vet L-B al wat gewend van aanvoerder Mutsaers (harmonica, press enz), maar de term pivot spelen was geheel nieuw. Geheel in lijn met Vet L-B mentaliteit vroeg niemand wat pivot spelen nu precies was. Na het eerste kwart voerden we het blijkbaar goed uit, want 2 spelers kregen een complimentje dat ze het goed uitvoerden.

Jong Heren 1 (dus met de drie Heren 1 spelers) zette druk vanaf het begin, waar Vet L-B behoorlijk onderuit wist te spelen. De scheidsrechters JP The en Dion Broeken hielden alles kort en floten een perfecte wedstijd, waarvoor dank. Jong Heren 1 wist af en toe een kansje te creeren, Vet L-B zat lichtelijk in de verdrukking. In het derde kwart gebeurde dan het onmogelijke, hij die altijd rechtsachter staat, hij die zelden tot nooit scoort, stoomde op als een echte Wijnaldum, liep door, dook de cirkel in, en met een laatste krachtsinspanning tikte Frank Smit de bal (voorgegeven door Chiel Jansen) vlak voor keeper Tegelberg het doel in, Vet L-B had gescoord!! Nu publiek weer is toegestaan, ging het massaal toegestroomde publiek uit zijn dak en liet zich horen (super dat je er weer was Claire). Er had een tweede doelpunt aan Vet L-B zijde kunnen vallen door een terecht toegekende strafbal, genomen door Marc Mascini, maar helaas afgekeurd (en heel slecht genomen).

Het gemopper bij Jong Heren 1 nam toe, want de Jonge Heren wilde met dubbele cijfers winnen. Vet L-B was blij met hun doelpunt en liet de spelstijl zakken om van het moment te genieten. Jong Heren 1 kon zich daarom oprichten, en Vet L-B heeft met 7 – 1 nipt verloren. Maar dit alles was een prima training voor keeper Sander van Veen. Het seizoen is daarmee afgesloten, waar Vet L-B op een roemvolle plek 3 van de ladder is geëindigd.

De zomer kan beginnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie