EHBO Post
EHBO Post Claudia Lambregtse

EHBO Baarn 75 Jaar

9 juni 2021 om 17:54 Lokaal Deel je nieuws

In mei 2021 was het precies 75 jaar geleden dat de EHBO vereniging in Baarn is opgericht.  Dat het 75e levensjaar voor de KNV-EHBO afd. Baarn er zo uit zou zien had niemand kunnen voorspellen. Ruim een jaar geleden hebben we alle activiteiten stil moeten leggen en pas na de komende vakantie kunnen de EHBO-opleidingen en trainingen weer opgestart worden. Natuurlijk is er via een digitaal kanaal wel gewerkt aan het op peil houden van de EHBO-kennis.

Al 75 jaar verzorgd de EHBO Baarn de opleiding tot EHBO-er voor inwoners van Baarn en omstreken. Een flink aantal vrijwilligers is ook aanwezig bij tal van evenementen in en om Baarn. Gelukkig zijn er veel mensen opgeleid die andere mensen eerste hulp kunnen verlenen zodra dat nodig is. Ook de reanimatie en het gebruik van de AED apparatuur wordt onderwezen en mede hierdoor is menig mensenleven gered en zijn ernstige situaties op een vakkundige manier aangepakt.  

Ook financieel gezien hebben ze bij de EHBO wel een bijzonder lastig jaar gehad. Geen inkomsten en wel veel vaste kosten hebben gezorgd voor een jaarrekening met een behoorlijk negatief resultaat. De vereniging overleeft het gelukkig wel, maar er is een behoorlijk gat in de reserves geslagen.

Onlangs hebben vrijwilligers veel huis aan huis brieven bezorgd met het verzoek om de KNV-EHBO te steunen met een gift. Ook u kunt de verenging helpen om door te gaan en een bedrag over te maken op rekening NL08 INGB 0000 4873 01 ten name van Kon.Ned.Ver.EHBO afd. Baarn, onder vermelding van “gift 75 jaar EHBO Baarn.  

Het bestuur van de KNV EHBO afd. Baarn  is ook naarstig op zoek naar versterking, met name mensen die kunnen helpen met het secretaris werk of op het gebied van financiën zijn zeer welkom. Aanmelden kan per mail bij rob@ehbobaarn.nl of telefonisch bij de voorzitter van de EHBO Baarn, Rob de Vos 06-538 61 946.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie