windenergie
windenergie Windkracht Eemland

Oprichting windenergie coöperatie Windkracht Eemland

22 januari 2021 om 14:23 Lokaal Deel je nieuws

Een nieuwe regionale windenergie coöperatie voor het gebied Eemland wordt binnenkort opgericht om mee te kunnen doen met de opgave voor de regionale energie transitie. Zoals de naam van deze coöperatie het al zegt: “Windkracht Eemland”, wil deze actief worden voor en in het gebied Eemland, dat de RES Amersfoort bedient. (RES = Regionale Energie Strategie). Het gaat dan om de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg, die samen het RES gebied Amersfoort omvatten.

Inwoners worden betrokken
Energie Coöperatie Windkracht Eemland (i.o.) maakt het mogelijk voor de inwoners van Eemland, om financieel te kunnen participeren. Dit kan door te investeren in de ontwikkeling, bouw en in het bedrijf nemen van windturbines. Daarbij delen zij in de opbrengsten van de verkochte energie. Direct omwonenden krijgen mogelijk een financiële compensatie.

Zoeklocaties
De Coöperatie gaat op zoek naar windrijke locaties in het gebied Eemland in nauwe samenwerking met de gemeentes die deel uit maken van het RES-gebied. Ze rekent hierbij op samenwerking met gemeentelijke en provinciale overheden om realisering mogelijk te maken en mogelijk financiële steun te verkrijgen voor haalbare projecten.

Medeoprichters gezocht
Coöperatie Windkracht Eemland (i.o.) komt graag in contact met inwoners van de RES gemeenten, die betrokken willen raken bij de opzet van de Energie Coöperatie en die mogelijk ook een bijdrage aan de opstart kunnen leveren. 

Meer informatie: www.windkrachteemland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie