Pepernoten voor de Voedselbank
Pepernoten voor de Voedselbank Peter Beijer

Pepernoten voor Voedselbank Baarn en Soest

3 december 2020 om 22:31 Lokaal Deel je nieuws

SOEST/BAARN- De afgelopen week hebben bestuursleden van Stichting Leergeld Soest-Baarn pepernoten uitgedeeld aan de Voedselbank in Soest en Baarn.

Stichting Leergeld wil kinderen in minder daadkrachtige gezinnen mee laten doen aan onder meer sport en cultuur, door (een deel) van de contributie of schoolgeld te financieren. De steun aan de voedselbank had, naast het geven van Sinterklaas-sfeer, ook tot doel om Stichting Leergeld bekend te maken bij de doelgroep.  

FrankLin
De pepernoten heeft Leergeld gekocht van de Stichting FrankLin, opgericht door Frank en Linda Sanders uit Soest. Zij organiseren allerlei activiteiten voor mensen met een beperking. FrankLin laat mensen met een beperking genieten van reizen en festivals. FrankLin organiseert jaarlijks rond 5 december de pepernotenactie. De opbrengst dit jaar gaat naar de organisatie van de activiteiten en evenementen, waaronder het FrankLin-festival op 22 augustus 2021 in openluchttheater Cabrio in Soest. De pepernotenactie wordt overigens uitgevoerd door mensen met een beperking, zodat ook de actie zelf een evenement is.

Dinsdag 1 december waren afgevaardigden van Stichting Leergeld te gast bij de Voedselbank in Soest. In het pand aan de Nijverheidweg was het een drukte van belang. Kratten werden gevuld met brood, groente, zuivel en allerlei andere levensmiddelen. Maar liefst 260 gezinnen uit Soest worden voorzien. Een reactie van een van de Leergeld-bestuurders: ,,Het is indrukwekkend om te ervaren hoe de vrijwilligers als een geoliede machine samenwerken. De toewijding en liefde waarmee deze mensen zich inzetten is hartverwarmend." Bestuurslid Jennifer Woltjer overhandigde de pepernoten aan coördinator Geryjanne Wiedijk.

Twee dagen later, op donderdag 3 december, was Stichting Leergeld te gast bij de Voedselbank Baarn. In het  wijkgebouw aan de Dahliastraat werden de kratten met onder meer groente en brood binnengebracht. In Baarn zijn er slechts vijf vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. 

In Baarn wordt voor de gezinnen en alleenstaanden een gevarieerd aanbod gereed gemaakt, met zelfs gebreide sjaals en spelletjes.

De pakketten in Baarn zijn uiteraard ook voorzien van de FrankLin-pepernoten. Carolien ontving uit handen van bestuurslid Magdaleen Timmermans en Frank Sanders de pepernoten. Ook de mensen in Baarn worden bovendien via een folder opmerkzaam gemaakt op de diensten van Stichting Leergeld Soest-Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie