Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en SkillsTown lanceren online academie voor senioren

27 oktober 2020 om 14:11 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Je bent nooit uitgeleerd. En daarom kunnen senioren vanaf 2 november terecht bij de nieuwe online academie OASE. In een online leeromgeving leiden ouderen zichzelf op en kunnen ze hun vaardigheden verbeteren. 

 

OASE duikt vanaf november bijvoorbeeld in de invloed van de media en de verspreiding van nepnieuws. Ook worden senioren meegenomen in de wondere wereld van het Rijksmuseum  en kunnen gebruikers hun persoonlijke coachingsvaardigheden ontwikkelen. 

 

Thema’s als kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis, talen en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Het aanbod wordt maandelijks vernieuwd en deelnemers ontvangen een update wanneer de nieuwe leermodules online staan. Zo’n leermodule kan bestaan uit online colleges of korte cursussen, maar ook uit rondleidingen, audiofragmenten en live colleges. 

 

De lancering is op 2 november, deelnemers kunnen zich vanaf dan aanmelden via www.oasevankennis.nl. 

 

Samenwerking OGJG en SkillsTown

OASE staat voor Online Academie Senioren Educatie en komt voort uit een samenwerking tussen online opleider SkillsTown en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG). In de online leeromgeving worden colleges van studenten van OGJG gecombineerd met bestaande online trainingen van SkillsTown. 

 

“Enny van Arkel en Ilse Nieuwland zijn twee enorm enthousiaste en gemotiveerde vrouwen die zich inzetten voor de verbinding tussen jong en oud. Ik ben dan ook enorm blij dat wij als online opleider bij kunnen dragen aan dit geweldige initiatief”, aldus Hans Schuurmans, CEO SkillsTown. 

 

De colleges van OGJG worden normaal gesproken gegeven op locaties zoals bibliotheken, buurtcentra en verpleeghuizen. Door de samenwerking met SkillsTown kunnen deze fysieke colleges worden omgezet naar online colleges. “Door studenten en senioren samen te brengen, creëren wij een win-win situatie voor beide partijen. Helemaal als we dit online beschikbaar kunnen stellen via het gebruiksvriendelijke platform van SkillsTown”, aldus Ilse Nieuwland, mede-oprichter van OGJG.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie