kind met een beperking met collectebus van het Gehandicapte Kind
kind met een beperking met collectebus van het Gehandicapte Kind het Gehandicapte Kind

Collecte vrijwilligers gezocht in Baarn voor kinderen met een handicap

20 oktober 2020 om 16:18 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind houdt van 9 t/m 14 november 2020 haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. De stichting zoekt nog helpende handen in Baarn. Helpt u mee? Met een paar uur van uw tijd levert u al een belangrijke bijdrage.

 

Eenzaamheid grootste handicap

Geen kind zonder vriendjes, dat is ons motto. Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten.


Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.

 

Helpt u mee?

Collecteert u mee voor kinderen met een handicap? Het kost maar een paar uur en u kunt binnen de collecteweek zelf een tijdstip uitzoeken dat u schikt. En misschien hebt u vrienden of familieleden die ook mee willen doen? Hoe meer collectanten, hoe meer het Gehandicapte Kind kan doen voor kinderen met een handicap!

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Anouk (anoukb@protonmail.com) of Henriette (hvansurksum@kpnmail.nl)

 

het Gehandicapte Kind

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (kortweg het Gehandicapte Kind) komt al ruim 70 jaar op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Jaarlijks ondersteunt de stichting projecten waarmee duizenden kinderen en jongeren worden geholpen. Dat kan dankzij vrijwilligers en donateurs, want het Gehandicapte Kind is onafhankelijk en ontvangt geen subsidie. De stichting is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt. Voor meer informatie kunt u ook de website bezoeken www.nsgk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie