Ds. Henk Room
Ds. Henk Room privé

GKV Soest-Baarn neemt afscheid van predikant Henk Room

7 oktober 2020 om 12:17 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 oktober nemen de gemeenteleden van de GKV Soest-Baarn afscheid van hun predikant en zijn vrouw, Henk en Gea Room. Op zaterdagavond gebeurt dat in een informele setting. Op zondag is het officiële afscheid in een dienst die om 10 uur begint in de Schuilplaats, de kerk aan de Gaesbeekerhof in Soest. Ds. Room zal - voor de laatste keer dit jaar - zelf nog voorgaan en preken in deze dienst.

 

De predikant neemt afscheid vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. In kerkelijk jargon: hij gaat met emeritaat. Henk Room heeft de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Soest-Baarn zeven jaar gediend. Daarvóór was hij predikant in andere gemeenten, sinds maart 1985. Het afscheid van de kerkelijke gemeente betekent voor het predikantsechtpaar ook een afscheid van Soest: Henk en Gea verhuizen over enige tijd naar een ander deel van ons land.

 

Door de Corona-maatregelen moeten de meeste gemeenteleden de kerkdienst online meemaken. De opzet van het informele afscheid is in de afgelopen weken noodgedwongen afgeschaald naar één bijeenkomst met een aangepast programma in besloten kring.

Online meebeleven van de kerkdienst op 11 oktober om 10 uur kan via www.soest-baarn.gkv.nl onder Meekijken en -luisteren.

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie