Winnaars PrimiPio
Winnaars PrimiPio Elise Sänger

Slapen in een zelfgebouwde tent

5 oktober 2020 om 21:41 lokaal Deel je nieuws

In het weekend van 3 en 4 oktober was het dan weer zo ver: het jaarlijkse primitief pionieren (PrimiPio) weekend van scouting Merhula. Dit jaar niet voor de regio, maar alleen voor de eigen groep. De Scouts (11-15) en de Explorers (15-18)  gingen met elkaar de strijd aan in de regen. Gedurende het pionieren was er veel onderlinge competitie met de scouts, die waren opgesplitst in twee groepjes, en de Explorers, maar het was wel gezellig.

Op zaterdag begon iedereen aan zijn of haar bouwwerk om ’s avonds daar te gaan slapen. Met palen, touw, tafelbladen en zeilen gaat iedereen hard aan de slag om de nacht zo droog mogelijk te kunnen overnachten. De regen hield de bikkels niet tegen om iedere dag lekker een kampvuur te maken en daar lekker naar muziek te luisteren of marshmallows te maken. Op zondagochtend 08:00 was het opstaan geblazen om te ontbijten en daarna te gaan beginnen aan het opruimen.

Op de eerste plek geëindigd waren de Explorers met 65,5 punten, op de tweede plek de dames van de Scouts met 51 punten en als derde geëindigd waren de heren van de Scouts met 47,5 punt. De heren schelen 1 punt met de originaliteit van de winnaars. De dames schelen 2 punten met samenwerking van de winnaars. Zowel de dames als heren schelen 2 punten met de winnaars met betrekking tot slaapcomfort/slapen. Iedereen ging moe, maar met mooie herinneringen naar huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie