Baarnsche Golf Cup 2020

4 oktober 2020 om 15:06 Sport Deel je nieuws

Op vrijdag 2 oktober werd voor de 27e keer gestreden om de Baarnsche Golf Cup. Het was eerder nog twijfelachtig of het hele gebeuren wel doorgang kon vinden, omdat er onduidelijkheden waren omtrent de Corona-richtlijnen. Uiteindelijk heeft het bestuur met het Golfpark Wilnis gelukkig het besluit kunnen nemen om de wedstrijd alsnog doorgang te laten vinden. De vraag was overigens nog wel of het weer geen spelbreker zou zijn. Tegen de eerdere voorspellingen in bleef het de gehele dag droog en was de baan in prima conditie. Ook met regen was de wedstrijd wel doorgegaan, maar het is natuurlijk prettiger om met een (waterig) zonnetje te spelen. Dus konden de 65 Barinezen en Baarnaars met vrolijke gezichten de baan in.

Omdat bij golf wordt gerekend met een zogenaamde handicap kunnen hele goede spelers (lage handicap) toch een soort van gelijkwaardig spelen met minder geoefende spelers (hoge handicap). Om zowel hoge als lage handicap-spelers de kans te geven de trofee van de Baarnsche Golf Cup te winnen zijn er prijzen voor de lage en hoge handicappers. Het kampioenschap werd uiteindelijk gewonnen door Cees van Essen in de lage en door Odette van Essen in de hoge categorie. Bij de lage categorie eindigde als 2e Harald van der Molen en 3e Wilco Evers en bij de hoge categorie Michel Brinkman als 2e en Jorik Abspoel als 3e.

Ook waren er nog prijzen voor de neary en de longest drive. De neary kan een speler winnen als deze op een vooraf vastgestelde par-3 hole de bal na de eeste slag het dichtst bij de vlag weet te krijgen. De longest is voor degene die de bal het verst kan weg slaan van de tee (afslagplaats). De bal moet wel op de fairway (korte gras) terechtkomen. Winnaar van de longest dames is Wilma Westerdijk en bij de heren Robin van Hamersveld. Bij de neary wordt geen onderscheid gemaakt tussen de dames en heren en deze prijs werd gewonnen door Luuk van Broeckhuysen.

Dankzij Bakker Kuiper, Wim Hogeveen Mannen, Dorsthuys Demmers en restaurant Greenfields als vrienden van de Baarnsche Golf Cup én natuurlijk ook door de sponsors Volvo Buitenweg, MTH Accountant en Belastingadviseur, DB Climasystems, Newasco Textielreiniging en hoofdsponsor Rabobank Amersfoort Eemland is het elk jaar weer mogelijk om de wedstrijd te organiseren.

Ook dit jaar zal een groot deel van de opbrengst weer aan een maatschappelijke instantie in Baarn worden geschonken. Wie dit jaar de gelukkige organisatie is zal eind deze maand bekend worden gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie