TOV JO8-01
TOV JO8-01 Arie van Essen

TOV JO*-01 wint 1-2-3 thuis van Hooglanderveen

19 september 2020 om 12:01 Sport Deel je nieuws

Op zaterdagochtend om 08.30uur was het weer raak voor de boys van tov JO8-1. In een mooi decor met een fraaie ochtendzon, strak kunstgrasveld en onder toeziend oog van vele ouders, opa's en oma's, speelden de heren een mooie pot op het hoofdveld.

Duo coaching door Arie en Johny zorgt dat de groep een echt team is. De heren verzorgen de coaching van twee kanten en dat resulteert in mooie akties binnen de lijnen.

Na de aftrap van Hooglanderveen was het gelijk TOV die de bal oppakte en middels goed spel al snel scoorde; 1-0. De toon was gezet door mooi overspel van Tito en Gijs. Op het middenveld waren Stefano en Nicky goed bezig als stofzuigers om de bal te veroveren. Kort na het eerste doelpunt viel het tweede doelpunt na een mooi opgezette aanval over de rechter flank. De spelbegeleider was nog bezig om het eerste doelpunt te noteren en kan gelijk het tweede streepje zetten.

Hooglanderveen was even uit het veld geslagen maar op karakter maakte ze toch snel de 2-1. Toeschouwers wisten niet wat ze zagen. Snel spel van twee partijen maakte het vroege opstaan toch wat draaglijker. Zelfs neutraal publiek kwam kijken omdat ze veel gejuich hoorden in de hoek van het hoofdveld. De spelers van TOV wisten wat gedaan moest worden. Coach Arie wisselde twee spelers om nieuw elan in te zetten en de verdediging van Hooglanderveen te kraken en dat pakte goed uit. Door overspel en inzicht van de begeleiders maakte TOV snel de 3-1 en de 4-1. Het spel leek gespeeld. Keepers wissel in de korte pauze verliep goed, leek wel een pitstop van ene Max.

Shirtje, handschoenen en broekje gingen over… alle keepers(Dex, Tristan, Nicky, Stefano) stonden hun mannetje.

Net voor de pauze scoorden beide teams nog een keer. Hooglanderveen met een beetje geluk en TOV middels een snelle aanval over links waar het publiek goed de aktie kon zien. Het was Tristan met een van zn beste acties die een splijtende pass gaf op Gideon. Gideon zorgde in de kluts samen met Nicky dat uiteindelijk TOV kon juichen en zo ook het thuispubliek. Wie er precies scoorde was niet te zien. Coach Johny dacht zelfs aan een hoekschop maar de bal rolde wel degelijk aan de juiste kant van de paal.

Na de rust en een keeperswissel was goed te zien dat Niels en Erik groeiden in de wedstrijd. Beide speelden een puike wedstrijd. Tristan dribbelde er lekker er op los, daarnaast waren er knappe akties van Dex en Gideon. De doelpunten vielen snel en dat maakte het des te leuker voor de TOV aanhang.  Hooglanderveen maakte nog een fraai doelpunt omdat sommige spelers van TOV het wel prima vonden, wat een sportiviteit! In de laatste 10 minuten ging TOV meer op de counter voetballen, wissels volgden elkaar snel op net als de doelpunten. Het juichen van de spelers van TOV werd zelfs tot een kunst verheven… alsof je Ronaldo zag scoren.

In de laatste minuut viel het twaalfde doelpunt van TOV. Een oplettende speler vertelde dat het 1-2-3 was geworden. Oftewel 12-3… kan maarzo een Cruijffiaanse uitspraak worden.. Wat een pot. Gefeliciteerd heren!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie