Verhuizing Lokaal-O
Verhuizing Lokaal-O Lokaal-O

Lokaal-O verhuisd naar Poorthuis

6 juli 2020 om 20:16 Maatschappelijk Deel je nieuws

Half juni kreeg Lokaal-O de sleutel van het Poorthuis en op 1 juli kwam de verhuiswagen voorrijden bij de Boemerang.  Drie vrachtwagens, een hoop spierkracht  van sterke Witteveen-mannen en vijftien broodjes met kroket verder stond eind van de middag alles in het Poorthuis

Alle Lokaal-O initiatieven gaan mee behalve de Weggeefwinkel die in de Boemerang blijft en als zelfstandige stichting verder gaat. Lokaal-O feliciteert het Weggeefteam met deze stap en is blij dat zij voorlopig in de Boemerang kunnen blijven. Hopelijk valt het aanvullende vleermuizenonderzoek, waardoor de sloop van het gebouw werd uitgesteld, in hun voordeel uit. 

Er wordt in het Poorthuis inmiddels bijna dagelijks in kleine groepjes van 2 tot 4 mensen druk getimmerd, geschrobd, geschilderd en geschoven. 

Lokaal-O heeft drie ruimtes ter beschikking op de begane grond. In juli en augustus krijgen die een Lokaal-O-sfeer en 1,5-meter-proof gemaakt, zodat per 1 september alle initiatieven geleidelijk en kleinschalig weer van start kunnen gaan. De tekenclubs van Tronie, de Buurtbieb, de Mooie Ontmoetingen, Arabische lessen, Theaterhuis Marc van Driel, Lokaal op Maandag met thee en taart, de Dialoogtafel, Taalontmoetingen, Yogales, de Koffieochtend op woensdag, kleinschalige etentjes en Samen Sterk van Kwintes.  

Lokaal-O maakt van het Poorthuis weer een fijne, warme ontmoetingsplek voor alle Baarnaars. Natuurlijk met alle corona-veiligheidsregels. Het wordt anders, maar niet minder gezellig. Op 26 september, Burendag, is de officiële opening gepland. Niet zo uitbundig als vorig jaar in de Boemerang, maar klein en meeslepend op verschillende momenten van de dag. En natuurlijk nodigen we vooral ook de buren uit de Kerkstraat en de achterburen van de Burg. Penstraat uit om kennis te komen maken.  

Gemeentelijke investeringen Poorthuis

In deze krant was te lezen dat de gemeente een bedrag van € 75.000 reserveert voor benodigde voorzieningen voor het Poorthuis, zodat het gebouw nog minimaal 2-3 jaar veilig gebruikt kan worden. Omdat al vaker gevraagd werd of het geld ook bedoeld is voor Lokaal-O: het geld gaat uitsluitend naar algemene veiligheidsaanpassingen, vooral aan de buitenkant van het gebouw, en voor de noodlokalen die de Aloysiusschool in gebruik heeft.
Lokaal-O bekostigt de inrichting en alle gewenste aanpassingen zelf, maar is blij met de investering van de gemeente in het gebouw. Dat geeft goede hoop dat Lokaal-O een aantal jaren in het Poorthuis kan blijven zitten.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie