Pauluskerk
Pauluskerk Johan Bosgra

Lunchconcerten Pauluskerk

10 augustus 2018 om 12:38 lokaal Deel je nieuws

Deze zomer vult de Baarnse Pauluskerk zich elke dinsdag om 12:30 uur weer met  muziekminnend publiek, dat komt genieten van de lunchconcerten.Het aanbod is dan ook heel gevarieerd en wordt – afgaande op de reacties – erg gewaardeerd.

Op 14 augustus speelt het barokensemble Joffer Bartolotti. Dit ensemble bestaat uit vier zeer ervaren professionele musici – Esther Nuijten (blokfluit), Marjan Prins (blokfluit en barokfagot), Martie Velthuis (viola da gamba) en Tjalling Roosjen (orgelpositief), die elkaar al kenden van diverse ensembles. Nu ze dichtbij elkaar wonen (in Baarn en Soest) hebben ze de gelegenheid hun passie voor barokmuziek te delen.

Voor dit concert is een vrolijk zomerprogramma samengesteld  met muziek van Händel, Telemann en Boismortier in verschillende  bezettingen.

Het concert op 21 augustus bestaat uit 2 delen, namelijk om 11:45 uur een carillonbespeling met Litouwse muziek door de Baarnse stadsbeiaardier Bauke Reitsma, met aansluitend daaraan om 12:30 uur 'Muziek uit Litouwen', gebracht door het Kaunas Piano Trio, bestaande uit Lina Krepštaite (piano), Indre Andruškeviciute (viool) en Asta Krištaponiene (cello).

De lunchconcerten zijn te beluisteren bij en in de Pauluskerk op de Brink in Baarn en duren tot ongeveer 13:30 uur. De toegang is gratis met een collecte ten bate van de musici aan de uitgang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie