Erica Roozendaal
Erica Roozendaal Willy van Dijk-Doornenbal

Lunchconcerten Pauluskerk

8 augustus 2018 om 11:14 lokaal Deel je nieuws

In het lunchconcert in de Pauluskerk speelde Erica Roozendaal afgelopen dinsdag op haar accordeon oude en heel nieuwe muziek, waarin vogels een grote rol speelden. De nieuwste compositie, "Birds passing by", vorige week in Canada geschreven door de uit Iran afkomstige componist Farshid Samandari, beleefde tijdens dit lunchconcert zelfs zijn Nederlandse première. Haar uitleg voor elk stuk over wat ze ging spelen maakte de muziek heel goed te begrijpen.

Het volgende lunchconcert op 14 augustus brengt weer een heel andere geluid. Het barokensemble Joffer Bartolotti - bestaande uit vier zeer ervaren professionele musici – Esther Nuijten (blokfluit), Marjan Prins (blokfluit en barokfagot), Martie Velthuis (viola da gamba) en Tjalling Roosjen (orgelpositief) - speelt een vrolijk zomerprogramma met muziek van Händel, Telemann en Boismortier in verschillende  bezettingen. Het ensemble is genoemd naar Jacoba Victoria Bartolotti, dochter van Willem Bartolotti van den Heuvel, bekend van het beroemde Bartolottihuis in Amsterdam. De Joffer  woonde regelmatig op ‘Heuvel en Daal’ in Soest, waar zij in 1718 in de Oude Kerk begraven is en waar nog een rouwbord van haar hangt.

De week daarop, 21 augustus, bestaat het lunchconcert uit twee afleveringen. Het optreden van het Kaunas Piano Trio  (drie dames met piano, viool en cello) uit Litouwen is een onderdeel van een uitwisseling tussen Nederlandse en Litouwse kunstenaars, waarbij ook o.a. onze Baarnse beiaardier Bauke Reitsma betrokken is. In het kader daarvan wordt het normale lunchconcert voorafgegaan door een beiaardbespeling van de Paulustoren door Bauke Reitsma van 11:45-12:30 uur.

Alle lunchconcerten beginnen dinsdags om 12:30 uur in de Pauluskerk in Baarn en zijn gratis bij te wonen. Er is een collecte aan de uitgang, bestemd voor de musici.

 

 

 

 

Lunchconcert in de Pauluskerk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie