Pietenjacht 2020
Pietenjacht 2020 Wintertuin Experience

Pietenjacht op 5 december in Baarn

24 november 2020 om 09:33 Overig Deel je nieuws

Sinterklaas is zo druk. Hij kan wel een paar extra Pieten gebruiken. Anders lukt het misschien niet om op 5 december alle cadeautjes te bezorgen…

Wintertuin Experience en Eethuys-café De Generaal organiseren op 5 december een gezamenlijk evenement: 'Pietenjacht'. Neem je vader, moeder, broertje. zusje, opa of oma mee en loop samen pakjesroute 37, van de Wintertuin naar de Generaal.

Onderweg kom je een aantal échte Pieten tegen. Help ze met pakjes smijten, zaklopen, zingen, stapelen en balanceren. Daarmee verdien je (chocolade)munten. Als je die aan het einde van de route laat zien, dan staat er een dampende warme chocolademelk voor je klaar.

'Pietenjacht' is een leuke en actieve wandeling van 2 kilometer, vanaf de Wintertuin via Oosterhei en het Baarnse Bos naar de Generaal. Pietenjacht is leuk voor 'kinderen van all leeftijden'; leuk om met je kinderen - of kleinkinderen - te ondernemen. Reken er op dat je zo' n 1,5 uur bezig bent.

Het idee van de Pietenjacht komt van Karen Sikkema en Michiel van Eunen; de spellenmakers van Living Story die al een aantal spellen hebben ontworpen voor de Wintertuin. 'We wilden graag iets doen voor al die kinderen die al zo veel thuis zitten door Corona. Sinterklaas is voor hen dit jaar bijna uitsluitend een scherm-ervaring. We weten zelf hoe leuk en spannend het is om door het dorp te lopen, met koude neuzen en rode wangen, in de verte sinterklaasmuziek te horen en naar vrolijke pieten te zwaaien. Het zou fantastisch zijn om dat voor een aantal kinderen toch mogelijk te maken. Een tweede reden is dat een groot aantal medewerkers van de Generaal en de Wintertuin nu thuis zit vanwege de horeca-maatregelen. Ze staan te popelen om dag in de rol van piet te figureren en mensen blij te maken. Een laatste fijne bijkomstigheid is dat de Pietenjacht op 5 december zelf is; we weten dat veel ouders op die dag erg druk zijn met sinterklaas-voorbereidingen, terwijl de kinderen vol verwachting stuiterend door het huis rennen; Dan is het fijn als ze een paar uurtjes buiten zijn. Zéker als ze ondertussen Pieten kunnen helpen.

Je kunt op 5 december tussen 11:00 en 15:00 uur starten wanneer je wilt. Bij de Wintertuin (Heemskerklaan 25) krijg je een zakje voor je munten en een routebeschrijving, en aan het einde warme chocolademelk. Er is een maximum van 250 kinderen. Pietenjacht kost € 7,50 per kind en is te reserveren site van de wintertuin via wintertuinexperience.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie