Andrea met 2 honden van haar hondenuitlaatservice
Andrea met 2 honden van haar hondenuitlaatservice MartinePM

17 hondenuitlaatservices in de bres voorPijnenburg

19 november 2020 om 08:47 Overig Deel je nieuws

Maandag 16 november stuurde Andrea Rogiers, eigenaar van De Uitlaat Service voor Honden uit Blaricum uit naam van 16 andere hondenuitlaatservices (hussen) een brandbrief aan het College van B&W en alle gemeenteraadsleden van Baarn.
Waarom?
Het Goois Natuur Reservaat heeft besloten dat er vanaf half juli 2021 geen hussen meer mogen lopen in hun gebieden als ze meer dan 3 honden bij zich hebben. GNR beschikt over 3000 hectaren, er is dus geen plek meer in de regio voor hussen. Inmiddels spreidt deze regeling - of vergelijkbare die de hussen treffen - zich uit als een olievlek. Het lijkt er op dat het hussen door het hele land gaat treffen.
Een collega hus werd met 6 honden “betrapt” in Soesterduinen en kwam er met een waarschuwing van af. Bij herhaling van deze "overtreding" kan zo een boete oplopen tot 4150 euro!!! 
Regionale hussen proberen nu via gemeenten en media aandacht te krijgen.

De dag nadat Andrea een interview gaf voor het TV programma “Een Vandaag” op woensdag 11 november op NPO 1, nam ze contact op met Per Insinger van Landgoed Pijnenburg. Hij zat namelijk ook in het zelfde programma en opperde dat zijn initiatief voor de hussen - namelijk een deel van Pijnenburg opsplitsen en omheinen – gedwarsboomd werd door de gemeente Baarn. Hij krijgt vooralsnog geen vergunning om de percelen voor de hussen verder te omheinen. Dat leidde er toe dat Andrea samen met 16 andere hussen in de pen klom om een brandbrief te schrijven aan de gemeente Baarn om haar alsnog met klem te vragen de vergunning te geven aan Per Insinger.
Hij is namelijk de enige particulier die op dit moment zijn best doet om de hussen te ondersteunen en hen mogelijkerwijs te weerhouden van de bijstand.
Hussen zijn kleine zelfstandigen (ZZP-ers) in een bloeiende en steeds groeiende bedrijfstak. En dat is niet voor niets! Ze hebben ook een sociaal maatschappelijke functie. Denk maar aan mensen die slecht ter been zijn, chronisch ziek, in quarantaine zitten, mensen wiens leven soms drastisch veranderd is wegens overlijden, scheiding en dus minder goed hun hond kunnen uitlaten. Los daarvan zijn er ook mensen die dat wel kunnen maar graag hun hond dit extra plezier gunnen om te ravotten met soortgenoten.
Andrea hoopt dat Baarn haar steentje snel zal bijdragen en dat andere particulieren in de omgeving het “Pijnenburg concept” zullen overnemen zoals Larenberg, het voormalig golfterrein in Naarden of misschien toch zelfs het GNR?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie