Baarnse MuziekExpress
Baarnse MuziekExpress Lokaal-O

Baarnse Express-acties in coronatijd

6 juli 2020 om 20:10 Maatschappelijk Deel je nieuws

Deze week was de finale van de Baarnse MuziekExpress met de laatste optredens. Direct na de lockdown waren de eerste buitenoptredens bij woonzorgcentra, die Antoinette van de Zingende Jukebox aftrapte. Anderen sloten zich aan, zodat er in drie maanden tijd een swingende muziekparade op gang is gekomen. Met tientallen musici en dansers en meer dan 100 optredens, wat  veel mensen een verzetje bood in de lange contactloze maanden en waar vaak ook buren van mee konden genieten. Van klassieke muziek tot meezingers, jazz, tango en gouwe ouwe, Franse chansons, moderne dans en steltenloop. En de onvermoeibare inzet van geluidstechnici Jack en Aisha Visser en Edan van der Meer.

Lokaal-O wil alle musici en geluidsexperts bedanken voor hun gedreven en enthousiaste inzet! En namens hen ook Centrum Baarn, het Seniorenfonds, het Oranjefonds en een particulier fonds, die met hun bijdragen de optredens mogelijk maakten. 

Receptenboek Taart- en SoepExpress

Tijdens de lockdown zijn vanuit Lokaal-O ook de Soep- en Taartexpress georganiseerd. Elke twee weken vanaf half maart tot eind mei bakten taartenbakkers heerlijke taarten en kookten soepmakers soepen waarvan het water je uit de mond liep. Mensen uit het netwerk van Lokaal-O die ons vanwege de sluiting niet konden bezoeken, kregen een bakje soep en/of stukje taart en een lieve kaart met een praatje bij de deur.

In de loop van de weken breidde het adressenbestand zich via, via uit tot zo’n 125 adressen en 250 stukjes taart en soep per keer. In totaal hebben taart- en soepmakers meer dan 1000 stukjes taart en 1000 kommen soep gemaakt.

Veel dank aan de makers, chauffeurs, inpakkers en andere mensen van de Express-teams!

Deze zomer bundelt Lokaal-O de soep- en taartrecepten tot een receptenboekje, als praktische en leuke herinnering aan deze bijzondere coronatijd. En in het najaar kan iedereen in het Poorthuis  bij Lokaal-O komen genieten van zelfgemaakte soep en taart. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie