Kampvuur op de nieuwjaarsbrunch MKWJ
Kampvuur op de nieuwjaarsbrunch MKWJ Tiemen Tuinstra

Nieuwjaarsbrunch druk bezocht bij Scouting MKWJ

12 januari 2020 om 11:10 Column Deel je nieuws

Waterscouting MKWJ is het jaar goed gestart. Op de jaarlijkse Nieuwjaarsbrunch kwamen veel leden ouders en belangstellende af.

De secretaris trapte de bijeenkomst af met een korte terugblik op 2019. Er zijn diverse jongeren van de groep opgestaan en hebben zich aangeboden als leiding, waardoor de leidingteams zich meer dan verdubbeld hebben.

Ook is er door de stichting veel werk verzet om het gebouw op de Dillenburglaan te verbeteren en toekomst proef te maken. De vele werkzaamheden waren goed voelbaar ( de vloer was weer stabiel en er ligt prachtig vinyl) en zichtbaar voor iedereen ( buitenkant is weer netjes en de hal en gang zijn opgeknapt).

Ook werd er vooruit geblikt en staan er veel bijzondere dingen te gebeuren. De pr commissie kwam met een verrassing. Komend jaar is het 75 jaar geleden dat de oorlog gestopt is en we vanaf die tijd in vrijheid kunnen leven. Dat dit niet zomaar is gegaan heeft de groep in haar geschiedenis meegenomen door de tijd heen. Op 7 maart zal de groep stil staan bij het feit dat op die dag een lid van de groep, Wilco Jiskoot, die in het verzet zat 75 jaar geleden  gefusilleerd is. De groep dankt een deel van zijn naam aan Wilco en is altijd Wilco blijven gedenken. Onlangs is de groep in het bezit gekomen van bijzondere documenten uit die tijd en de pr commissie heeft hier alvast een voorproefje van gepresenteerd op de NJBrunch. Dit hangt nu in het clubhuis! Op 7 maart wordt hier meer van gepresenteerd. Nadat alle vrijwilligers in het zonnetje gezet waren, kon iedereen gaan eten. En dat smaakte allen goed!

Buiten was een touwbrug gebouwd waar de leden overheen konden klimmen en een vuur gemaakt waar de leden lekker hun eigen broodje op konden bakken en daar een knakworstje in konden doen. Wil je meer weten over wat waterscouting Mango Kwane Wilco Jiskoot is en doet, kijk dan op de website www.mkwj.nl of zoek op Facebook of Instagram de groepspagina.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie