Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers
Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers Stephan Vanfleteren

Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers, in de Bibliotheek Baarn

30 oktober 2019 om 12:22 Evenementen Deel je nieuws

Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest in november, staan Bibliotheken door het hele land in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Daarom komt Onno Blom, bekend als de schrijver van dé Wolkers biografie, op donderdag 14 november naar de Bibliotheek Baarn voor een lezing. Blom is tevens de samensteller van het Nederland Leest-boek Winterbloei.

De Jan Wolkers-biografie was voor Onno Blom ‘de opdracht van zijn leven’, zo bekende hij eerder in een vraaggesprek met de Volkskrant. Tien jaar werkte Blom aan zijn biografie, Het litteken van de dood, waarin de biograaf een man tot leven wekt die ver afstaat van het beeld van Wolkers in de laatste jaren van zijn leven. Blom won er de Nederlandse biografieprijs 2018 mee.

Winterbloei – Jan Wolkers

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid.

De lezing van Onno Blom is op donderdag 14 november in de Bibliotheek Baarn. Een ticket is te koop bij de Bibliotheek Eemland en kost € 12,50. Bibliotheekleden krijgen een korting van € 2,50.

Nederland Leest

Deze activiteit wordt in het kader van Nederland Leest georganiseerd. Nederland Leest is de grootste leescampagne van Nederland en heeft dit jaar als thema ‘duurzaamheid’. Leden en niet-leden kunnen in november gratis het boek Winterbloei van Jan Wolkers in de bibliotheek ophalen mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Waarom het thema Duurzaamheid? In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar in november. In de grootste leesclub: Nederland Leest en op de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek, want daar is hergebruik het de norm.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie